STROJNISTVO.com • Poglej temo - Assembly

Assembly

3D CAD program - enostaven za uporabo vendar zelo zmogljiv. Vprašanja, komentarji...

Moderator: -M-

Assembly

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 10.2.2010 22:01

Zdravo,

zanima me, kako bi lahko kopiral assembly z vsemi parti, da bi se povezave da bi povezave do partov bile v novem direktoriju.

Rad bi naredil naslednje:
Naredil sem 1 assemly recimo sestavljeno kocko, ta assembly je kocka1.sldasm.

Sedaj bi rad kopiral to kocko pod kocka2.sldasm, ter ju vstavil v glavni assembly, recimo da ga imenujem sestava.sldasm.

Kocka1 in kocka2 imata enake parte, vendar se razlikujejo po velikosti (kocka2> kocka1).

Če ju vstavim v sestava.sldasm, sta obe kocki enako veliki(velikosti kocke, ki jo dodam kot 1.).

Upam da sem bil razločen, ter da mi bo znal kdo pomagati.

Hvala
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a moi » 11.2.2010 0:05

configurations si poglej (tudi partov)
pa ce so razlicnih velikosti, niso enaki parti
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Freakylion » 11.2.2010 7:42

Jaz v takem primeru uporabim funkcijo "pack and go". Odprem kocko 1, grem na funkcijo "pack and go", nastavim kam mi naj skopira assembley kocka 1 z vsemi parti ter označim naj da vsem partom predpono ali končnico recimo 02. Dobim nov assembley recimo kocka 2 (identičen kocki 1) z vsemi enakimi parti ki pa imajo v nazivu končnico ali predpono 02. Tej kocki 2 nato samo spremenim velikost ter brez problema oba assembleya vstavim v nov assembley, saj se parti zaradi različnega imena med sabo ne pokrivajo (dejansko sta dva različna assembleya ki pa sta kopiji eden drugemo.

Sicer nisem najbolj prepričan če je to to kar te zanima.

LP
Freakylion
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 11.2.2010 9:52

Hvala,to je točno to kar sem mislil. Sam sem spreminjal imena samo assemblyjev, ne pa tudi samih partov, zato sem verjetno imel probleme.

Sedaj pa me še zanima, če je možno kopirati samo parte, ki so samo v istem direktoriju, ter v direktorijih, ki so v tem direktorijih, ne pa partov, ki so v direktorijih izven teh, recimo standardni parti, za katere bi rad da se ni spremenijo v vseh assemblyjih, če jih spremenim.

Hvala.
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Freakylion » 11.2.2010 20:58

Sicer najbolj ne razumem ampak ko boš odprl en assembley ter ga s funkcijo pack and go skopiral v kopijo ti bo skopiralo tudi vse parte, ki so v tem asembleyu (neodvisno v katerih direktorijih so).
Če kljub kopiji želiš da je recimo en part vedno identičen v obeh assembliyih lahko nato v tem kopiranem assembliyu z desnim klikom na part v drevesni strukturi zbereš change ter kopijo parta zamenjaš z originalom. Ker sta enaka lahko za sabo potegneš tudi vse mateye.

Tako imaš z nekaj kliki dva assembliya, ki sta enaka drug drugemu, vendar ju lahko različno spreminjaš. Hkrati pa v obeh nastopa isti part, ki se s spremembo v enem spremeni tudi v drugem.

Če je to to OK če ne pa objasni malo natančneje.
Freakylion
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 12.2.2010 0:07

Če dam "pack and go", mi kopira vse parte. Vendar jaz tega ne bi rad. rad bi kopiral le parte, ki so v direktoriju, kjer je assembly. Ostalih ki pa niso v istem direktoriju, pa ne bi rad kopiral, da mi ne bi tratili prostora na disku, saj so standardni in se ne spreminjajo.

Upam da je kaj bolj jasno :)
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na SolidWorks

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov