STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cena ure modeliranja

Cena ure modeliranja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Cena ure modeliranja

OdgovorNapisal/-a Studentek » 19.8.2004 18:05

Sem študent in zanima me, kakšna je navadbno cena ure za modeliranje nekega izdelka v cad programu. Hvala za odgovor.
Studentek

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 6:16

10-30 Eur, samo to je relativno in je odvisno od dogovora s stranko.
Najprej se boš moral dokazati in kakšno stvar narediti tudi za malo
denarja.

Želim uspešno "modeliranje"

LP :D
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 7:16

najprej je potrebno res znati modelirati. Potem se da tudi nekaj zaslužiti, predvsem na račun črne opreme. Je že tako da modelira lahko vsak , ki koliko toliko obvlada matamatiko.

z odličnimi pozdravi
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 11:10

Ocenjena cena modeliranja od 10 do 30€ se mi zdi nekoliko visoka. Zato bi vprašal predlagatelja, ali je s tem mislil samo na modeliranje (to je neke vrste tehnično risanje) ali je tu vključeno tudi znanje konstruiranja (snovanje, oblikovanje, projektiranje)?
In, ali je na slovenskem področju sploh kakšno povpraševanje po teh storitvah? Pri tem mislim na storitve samega 3D modeliranja, brez kakšnega posebnega znanja strojništva.
Kje in za koga bi lahko kaj pomodeliral?

3D model mojster
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 12:05

Kaj 10-30Eur na uro! To pomeni 80-240Eur na dan ali 1840 do 5520Eur na mesec. Kar bi pomenilo, če si se slabo pogajal zaslužiš 440.000 Sit v mescu dni in če si se za ceno pogajal dobro, dobiš tudi do 1.320.000Sit/mesec.
Nakup poprečnega 3D modelirnika te stane 5500Eur. Nakup zmogljivega PC te pride še dodatnih 2000Eur. Usposabljanje je všteto v ceno nakupa programa, porabiš le približno 5 mesecev intenzivnega dela, da si pridobiš veščine uporabljati program (seveda če si strojnik).
Takoj opaziš kako dobra naložba denarja in truda je to. Vse stroške za opremo in v znanje se ti povrnejo v nekaj mesecih!

Če so potrebe na prostem trgu delovne sile po modeliranju dovolj velike, jutri kupim program, se vpišem v tečaj in začnem.
Kaj svetujete?

Strojnik optimist
Gost

OdgovorNapisal/-a marko100 » 20.8.2004 12:40

jaz tudi s tem da večino že mam
L.P. Marko
marko100
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 13:07

Anonimno napisal/-a:Ocenjena cena modeliranja od 10 do 30€ se mi zdi nekoliko visoka. Zato bi vprašal predlagatelja, ali je s tem mislil samo na modeliranje (to je neke vrste tehnično risanje) ali je tu vključeno tudi znanje konstruiranja (snovanje, oblikovanje, projektiranje)?
In, ali je na slovenskem področju sploh kakšno povpraševanje po teh storitvah? Pri tem mislim na storitve samega 3D modeliranja, brez kakšnega posebnega znanja strojništva.
Kje in za koga bi lahko kaj pomodeliral?

3D model mojster

S tem sem mislil 3D modeliranje+NC programiranje+modeliranje elektrod+NC programiranje elektrod itd..

P.S.
Če ne obvladaš vsega tega potem lahko pozabiš, da boš kaj delal za 10-30 Eur-ov.

LP :-?
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 13:12

Anonimno napisal/-a:Kaj 10-30Eur na uro! To pomeni 80-240Eur na dan ali 1840 do 5520Eur na mesec. Kar bi pomenilo, če si se slabo pogajal zaslužiš 440.000 Sit v mescu dni in če si se za ceno pogajal dobro, dobiš tudi do 1.320.000Sit/mesec.
Nakup poprečnega 3D modelirnika te stane 5500Eur. Nakup zmogljivega PC te pride še dodatnih 2000Eur. Usposabljanje je všteto v ceno nakupa programa, porabiš le približno 5 mesecev intenzivnega dela, da si pridobiš veščine uporabljati program (seveda če si strojnik).
Takoj opaziš kako dobra naložba denarja in truda je to. Vse stroške za opremo in v znanje se ti povrnejo v nekaj mesecih!

Če so potrebe na prostem trgu delovne sile po modeliranju dovolj velike, jutri kupim program, se vpišem v tečaj in začnem.
Kaj svetujete?

To si pa malo "čez palec zračunal".

Cena na uro je eno koliko ur pa boš delal in dobil plačanih pa drugo.
Včasih je dela za 10 ur na mesec, včasih 30, ali pa tudi ni dela!

Račun: 0 h x 10 Eur = 0 Eur

LP :-?[/quote]
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 20.8.2004 13:33

Če gledam na ceno modeliranja skozi področje orodjarstva in konstruiranja orodij potem vam lahko povem, da v našem podjetju, če iščemo zunanjo konstrukcijo, za slednje ne damo več kot 10% cene orodja, poleg tega mora konstrukter za svojo konstrukcijo tudi odgovarjati...

Hočem povedati, da je cena odvisna predvsem od sposobnosti in znanja kostrukterja, nikakor pa nebi priznali cene 30€, še 10 je visoka.

lep pozdrav
damjan
Gost

Znanje in sposobnosti

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 20.8.2004 19:30

Po mojih izkušnjah, bi se dalo zaslužiti do 20E/h bruto. Vendar je za to predpogoj, da zadevo, ki se je lotiš obvladaš, da si inovativen in HITER. Nihče ti namreč ure ne bo plačal po tej tarifi, toliko zaslužiš le, če stvar narediš v manj urah kot je za zadevo dogovorjeno.
Tisto, da pa kdo zasluži 30E/h pa so zgolj pobožne želje oz. sanje. Kar dobro se spoznam na to zadevo, pa mi lahko verjameš. Sicer pa, če imaš znanje in voljo za takšno delo ga boš tudi našel, ker je povpraševanja čedalje več.

Lp,
B.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 20.8.2004 20:29

Pozdravljeni

Mi smo pred cca tremi meseci plačali za 3D modeliranje 21€/h za "navadne" kose in 25€/h za "free form surface" kose. Cena vsebuje tudi sestave, brez izdelave tehnične dokumentacije (risb). Modelirnik je bi Pro/E 2001, cene pa so seveda bruto in firma, pri kateri smo naročili ima legalne licence....

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a zupi » 21.8.2004 17:12

Študenti dobimo tam nekje od 1000 do 2000sit/h.
Odvisno od firme.
Ker delaš doma, te bojo raje plačali po projektu, urno postavko pa uporabi za približno ocenitev končne cene ki jo boš zahteval.
LP :wink:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a jozl » 25.8.2004 8:26

Jaz trenutno modeliram v nekem podjetju, kjer se ukvarjajo z lesarstvom in je moje delo omejeno na modeliranje, CNC 5 osno programiranje z isto programsko opremo in priprava tehnične dokumentacije za proizvodnjo. Čeprav sem strojnik in delam na mizarski dejavnosti, imam veliko dela z inovacijami iz mizarstva in serija izdelkov je samo do ×10 kosov.

Plačano imam trenutno 1500 na uro in povrnjene potne stroške , ker sem oddaljen od podjetja 62 km. Ker pa že delam dalj časa, se bo še na to plačilo obesila davkarija in potem bom imel še manjše plačilo.
Dobro je, za koga je!
jozl
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov