STROJNISTVO.com • Poglej temo - TPM

TPM

Kako vpeljati kakovost v podjetje?
Vpeljava standardov (ISO, DIN, VDA, BVQI...).
Statistična analiza.
Hiša kakovosti.
Metoda 20-ih ključev. ...

Moderator: -M-

TPM

OdgovorNapisal/-a matej.metez » 10.8.2008 21:16

Pozdravljeni!

Zanima me, kje bi lahko dobil kaj več gradiva na temo TPM-a. Ne potrebujem tisto osnovno razlago, pač pa podrobnosti.

Hvala lepa in lep pozdrav!
Matej
matej.metez
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 11.8.2008 5:46

Pa je res prava manija, da bi pri prvem vprašanju dal čim manj podatkov. Kaj misliš, koliko ljudi ve, kaj pomeni kratica TPM. Tudi v naslovu je nebi smelo biti - naslov mora razumljivo odražati vprašanje.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Matej007 » 15.12.2009 21:02

Napiši svoj mail, pa ti bom poslal nekaj gradiva
Matej007
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bcurin » 17.12.2009 21:46

g.Žerjav, nisem prepričan da so Vaše pripombe na mestu. Saj je boljše da je napisal tako kot je. Saj tisti ki ne ve za kaj se gre in kaj pomeni ta kratica bo to temo tudi preskočil.
Hvala za razumevanje.b

Žerjavar napisal/-a:Pa je res prava manija, da bi pri prvem vprašanju dal čim manj podatkov. Kaj misliš, koliko ljudi ve, kaj pomeni kratica TPM. Tudi v naslovu je nebi smelo biti - naslov mora razumljivo odražati vprašanje.
bcurin
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.12.2009 6:50

Saj tisti ki ne ve za kaj se gre in kaj pomeni ta kratica bo to temo tudi preskočil.
Tu je ravno bistvo moje pripombe - očitno je nisi razumel. Bolj kot bo vprašanje jasno, več članov ga bo razumelo, več možnosti imaš za koristen nasvet. Očitno ne rabiš ne vem kako dosti nasvetov. Bog ne daj, da bi vprašanje zastavil tako, da tisti ki ga sedaj ne razume, zvedel nekaj novega in se nekaj pri tem naučil. Meni je vseeno.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bojan1976 » 18.12.2009 8:03

Ne se tako kregat.

Kdo dela po metodi TPM ve kaj je to. Ampak da ne bo krega
TPM - Total productive Maintanance
CPV centralno produktivno vzdrževanje.

kaj te zanima obstaja že TPM2.

Ali te zanima preventivno vzdrževanje strojev ali samovzdrževanje strojev. TPM je zelo velik pojem katerega se tukaj ne da opisati.

Če pa lahko malo reklame naredim zase. Na CPU poučujem med drugimi tudi uvedbo TPM v proizvodnjo in če vsa to zelo zanima poglejte je v januraju razpis na strani cpu za Vodjo skupine v proizvodnji.
Z timskim delom do željenega uspeha, Black Belt Six Sigma training.
bojan1976
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a direktx » 18.12.2009 11:50

TPM je tudi(par primerov)

Technical Protection Measure - a general term for technologies used to control access to information, especially in the context of copyright
Technology Park Malaysia - a centre for research and development for knowledge-based industries, located south of Kuala Lampur
Third-Party Maintenance - a term in the information technology (IT) industry (and perhaps others) referring to hardware maintenance services outsourced to an entity which is neither the manufacturer nor the owner of the thing being serviced
Thought Process Map - referred to as either a "TMAP" or "TPM", is a tool used with a process improvement project under the methodologies of TQM, Six Sigma, and Lean Manufacturing
Tivoli Privacy Manager - a component of IBM's Tivoli Software
Tivoli Provisioning Manager - a component of IBM's Tivoli Software that provisions and configures servers, operating systems, middleware, applications, storage and network devices.
Total Productive Maintenance - an equipment-maintenance program for business theory that closely resembles the Total Quality Management (TQM) program and lean manufacturing
Trading Partner Management - a business-to-business technology for centralizing the definition of all trading partners for the enterprise in one repository
Transactions Per Minute - a proprietary metric of the efficiency of database query throughput
Trusted Platform Module - a specification for a secure cryptoprocessor included with some personal computers
Trajectory Pattern Method - a new inversion technique for nonlinear control systems
Thrusts or Takes Per Minute - a unit for the speed of thrusting or taking, in any relevant activity
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 18.12.2009 16:41

:lol:

Ne, mislim, da ima žerjavar prav. Res je boljše da je v naslovu jasno napisano, ker drugače jaz tega verjetno ne bi bral, ampak sem kliknil na to stran, da bom videl kaj to sploh je. :)
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Matej007 » 18.12.2009 22:24

Glede na to, da se prerekate na temo TPM bi vam povedel samo eno stvar.

TPM je preživet oziroma zgodovina.
Naslednik TPM-a je lean enterprise.
Marsikatero podjetje v tujini ga je že vpeljalo in sedaj počasi prodira tudi v slovenska podjetja.
V našem podjetju je že vpeljan in vam povem, da daje dosti boljše rezultate kot TPM
Matej007
Sodelavec
Sodelavec

TPM

OdgovorNapisal/-a GantarG » 15.2.2010 16:34

Ja res je, včasih so kakšne kratice zelo neugodne :)
Bi bilo fajn malo boljše definirat stvar.

Namreč, ko sem brskal po netu TPM, sem naletel na tale forum, sem pa iskal TPM, ki pa pomeni "Trusted Platform Module" ! ...Kriptiranje podatkov, ki je že skoraj v vsakem prenosniku...

Lp
GantarG
GantarG
Novinec
Novinec

Vrni se na Kakovost

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost