epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Drec napisal/-a:Če je toliko stara
poizkusi iskati z geslom "maximat"
LP
Emcomat 7: 3.5" x 17.7" and 3.5" x 23.7"
Emcomat 8.4: 8.6 at 4.13" x 17.7" and 4.13" x 23.7"
Maximat V8: 4.13" x 23.7".
Maximat V10 and V10P: 5" x 25"
. Cela stružnica, skupaj s pogonom, je široka cca pol metra, globoka kaih 20 cm in se postavi na mizo.1.79" centre height by 7.8"

MrTn napisal/-a:Lep pozdrav! Upam da sem izbral pravo temo, sem omahoval med ostalo in Sam svoj mojster.
Torej, zgodba je takale:
Imam možnost, da kupim blizu 20 let staro malo namizno stružnico EMCO Unimat 3. Gre za mahno namizno stružnico z max. velikostjo obdelovanca cca 40 x 200mm.
Nekaj slikic, kako svar izgleda, se najde tukaj: http://www.rulezman.com/workshop/ws/lathe%20unimat.htm.
Stružnica se že 10 let neuporabljana "valja" po pultu pri gospe, ki bi se jo rada znebila, uporabljal pa jo je pokojni mož. V kakšnem stanju je, ne vem.
Ne meni ne njej se ne sanja, koliko je taka stvar vredna. Jaz je ne bi rad "ofrnažil", hkrati pa je tudi ne bi rad preplačal. Zadevo bi namreč rabil zgolj občasno za moje hobi projekte.
Zanima me, koliko mislite da je poštena cena za tako stružnico.
LP, ma

decca napisal/-a:Pozdravljeni!
Zaposlen sem v zastopstvu EMCA v Sloveniji.
EMCO namiznih stružnic ne dela več že 15 let. Licenco so takrat odkupili Angleži in do leta 2006 še imeli proizvodnjo v Avstriji. Kar pa se sedaj prodaja na drugem linku, ki ste ga objavili, je tajvanskega porekla.
Prvi link je stran skladišča z originalnimi rezervnimi deli.
Nakup stružnice vam priporočam. Vrednost bi ocenil med 100 in 200€, odvisno od stanja stružnice. Ko je bila kupljena je bila vsaj 3x dražja kot sedanje stružnice kitajskega porekla.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov