STROJNISTVO.com • Poglej temo - Tla v delavnici

Tla v delavnici

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Tla v delavnici

OdgovorNapisal/-a prometheus » 25.8.2004 9:19

Pozdrav,

Zanima me kaj priporočate za tla v delavnici? Trenutno je samo betonska plošča, razmišljal sem o granitogrezu (granitne ploščice). Vendar ali bodo dovolj močne da bodo zdržale npr. stroj teže 1000 kg?

D.
prometheus
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Lukec » 25.8.2004 9:22

Brez problema! Pa enostavno jih je počistit. Tud če se malo okruši skoraj ni opazno.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 25.8.2004 11:17

Tam kjer so stroji za obdelavo kovine tam je tudi precej nesnage (olje, odrezki, emulzija-hladilna tekočina, razne masti....). Takšne površine je treba pogosto čistiti. In kako boš dobro počistil tla, ki jih boš obložil z ploščami granitogreza med ploščami pa pustil fuge (špranje)? Tam se nabira umazanija in ni sredstva s katerim se to počisti. Kot drugo, zgodi se, da marsikdaj pade na tla kakšen kos kovine (orodje, vpenjalo, obdelovanec) kaj se v tem primeru zgodi ti nebi razlagal, probaj sam.
Nasvet: Pri projektiranju industrijskih objektov obstajajo neki standardi, ki definirajo vrsto tal za določen namen. Za industrijske objekte v katerih so proizvodne linije s stroji se za talne površine uporablja material, ki ima zadosti veliko površinsko trdoto in tudi dovolj veliko elastičnost (kar jo granitogrez nima). To so razni gradbeni dvokomponentni premazi (do 8mm). Obišči kakšno veliko prodajalno z gradbenim materialom pa ti bodo te materiale dobavili.
Granitograza pa rajši ne polagej.

Tehnolog v proizvodnji
Gost

OdgovorNapisal/-a mitja_p » 25.8.2004 21:33

Vse je odvisno od denarja, zato se pozanimaj pri strokovnjakih ki to delajo. Obstajajo super premazi po katerih lahko razbijaš kolikor hočeš, pa se ne krušijo. Ampak zaboli glava ko izveš, koliko to stane na m2. Se pa najbrž tudi splača, ker kasneje se je težje odločiti za obnovo tlaka. verjemi, če je firma uspešna, za to zagotovo ne bo nikoli časa!!!
Problemi v strojništvu so zato, da jih rešujemo!
mitja_p
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 26.8.2004 7:12

Hessol zastopstvo je tam nekje okoli Ptuja, forma je sicer nemška, lastnik pa je Slovenec. Zelo dober končni sloj, uporaben tudi za adaptacije (tudi če so tla že mastna) Cena od 15 - 50 EUR/m2

lp
Gost

OdgovorNapisal/-a Robotix » 24.9.2004 12:55

Pozdrav!
Sigurno so najboljše lesene kocke zalite s smolo!
LP
Robotix

OdgovorNapisal/-a jan » 24.9.2004 15:21

In ti Robotix boš na ta tla postavil stroj teže cca 1tono.Potem pa se sprašuješ zakaj mašina ne dela tako kot bi morala- glede točnosti. Ma saj ni to Ljubljansko barje!
jan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a prometheus » 27.9.2004 15:43

Pozdrav,

ne se več kregat, zadeva je že v teku, sem kupil dvokomponentni epoksi premaz pri http://www.amal.si/ cena 2100 sit/kg (za cca 1m2)naradil strojne estrihe, vendar sedaj moram čakat 1 mesec :( da se dovolj posušijo (vsaj taka so bila navodila) preden lahko "namažem".

LP
prometheus
Novinec
Novinec

Parket

OdgovorNapisal/-a slabel » 25.10.2004 21:21

Jaz bi ti sicer svetoval parket, ker sam sem nekaj
casa delal v kovinskem podjetju in je po tleh polo~en parket, to pa zaradi nog saj se dosti bolj utrudis ce stojis na betonu kot na parketu, pa tudi parket prenese veliko tlacno obremenitev zato ni skrbi zaradinosilnosti.
LP, Luka.
slabel
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov