STROJNISTVO.com • Poglej temo - Višja trdnost

Višja trdnost

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Višja trdnost

OdgovorNapisal/-a moi » 24.3.2010 10:41

ve kdo mogoce se, katera knjiga je bila kot ctivo za visjo trdnost (kosel)? predmet je bil znan tudi kot mehanika 3 na VSŠ.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 24.3.2010 12:15

Tole je nam dal prof. Kosel lani kot seznam literature.
Kar obsežen seznam.
Ni pa gor ene dobre knjige od prof. Štoka, Mehanika deformabilnih teles 1. in 2. del, kjer je pravzaprav vse res dobro predelano.
Upam da sem pomagal.

Slika
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

..

OdgovorNapisal/-a 15be » 24.3.2010 17:46

Ne spomnim se več točno (moral bi poiskati zapiske), vendar obstaja knjiga kjer je vse to razloženo na dosti bolj human način, avtor pa zna biti da je res prof. Štok.

Tam je razloženo brez zdravljenja lastnih kompleksov z matematičnim masturbiranjem z namenom da večino slušateljev odvrneš od tega da bi jih stvar zanimala oz. se jim zdela zanimiva, ker si edino in samo ti car ki nekaj ve od tega.
15be
Pripravnik
Pripravnik

Re: ..

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 24.3.2010 22:25

KSZ

Za narediti izpit pri prof. Koselu je skoraj nujno imeti svoje zapiske s predavanj.

Profesor se na izpitih drži izpeljav, ki jih pokaže na predavanjih. Izpeljave so pregledne in dajo zato tudi dokaj hitro naučit.

Glede na to, da sem pri njem naredu 3 izpite mam kar nekaj izkušenj.
Res pa je da so stare glih 10 let.

Še ocene: (moj enoletni sinko je po naključju včeraj našel moj index)

Trdnost:6/6
Mehanika fluidov: 6/6
Višja trdnost: 9/10

PS Je pa res, da te tista matematika pri višji trdnosti zelo zatežena (tenzor napetosti velikosti 9x9, če se prav spomnim)

PPS Za seminar sem imel pa analitično za rešit uklon Eulerjevih palic po teoriji tretjega reda.
Glede na to, da mi tudi asistenti niso mogli pomagati kaj dosti sem zadevo opravil v 1/2 leta NA UTRUJANE. :):)
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mazyk » 25.3.2010 2:33

za nardit koselove izpite bi js priporočal obiskovanje vaj ki jih ima asistent Videnič in potem opravljanje s kolokviji. sem tako naredil že dva izpita pri njem.
asistent je pa car, res dober asistent!
Mazyk
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 25.3.2010 5:37

Mazyk napisal/-a:za nardit koselove izpite bi js priporočal obiskovanje vaj ki jih ima asistent Videnič in potem opravljanje s kolokviji. sem tako naredil že dva izpita pri njem.
asistent je pa car, res dober asistent!

Potrjujem, da je asistent Videnič OK. (vsaj bil je takrat ko sem še hodil na fax)

Mi je po svojih močeh maksimalno pomagal pri seminarski nalogi pri Višji trdnosti. Čeprav sva skupaj trčila na neprehodne pobleme pri reševanju seminarske naloge.
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: ..

OdgovorNapisal/-a Vodopivc » 25.3.2010 17:12

BLABLABLA napisal/-a:
Profesor se na izpitih drži izpeljav, ki jih pokaže na predavanjih. Izpeljave so pregledne in dajo zato tudi dokaj hitro naučit.

Pregledne so že, problem je, da jih malokdo razume, ker so velikokrat matematično preveč zatežene. Marsikaj se namreč da dokazati in pokazati tudi na čisto human način, brez da bi v eni vrstici napisal 10 parcialnih odvodov pa 3 volumske integrale...
Vodopivc
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov