epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Tamy napisal/-a:Tudi jaz sem za, ce seveda smem pristaviti svoj loncek, glede na to, da sem bolj nov v tej druscini. Bi pa predlagal, da se Jozetu oddolzimo za gostoljubje tako, da zberemo za kakega pujska ali kaksno drugo meseno zadevscino!

mrombi napisal/-a:Malo čuden naslov, ampak bom malo razložil.
Na parceli imam zelo visoko podatlnico.
Letošnjo zimo ob najhujšem mrazu je imela podtalnica 9C.
Cilj mi je, da bi standardno zunanjo in notranjo enoto uporabil za ogrevanje in bi bilo zelo malo predelav.
Poznam razne izmenjevalce PLIN/VODA itd. Ampak to že pomeni kar konkreten poseg v samo napravo.
Kaj pa če bi pri nizkih temepraturah samo ustavil ventilator in po zunanjem zračnem izmenjevalcu spuščal vodo, ki bi potem odtekala prosto.
Ko bi zunanja temepratura presegla temperaturo podtalnice za 5C (pač ko bi se ze splačalo), bi pa se uporabljal zrak. Se pravi motor za ventilar bi spet deloval, crpalaka za vodo pa ne. Voda pa bi že itak sama odtekla.
Kako je z zivljensko dobo takega izmenjevalca?

glavca1 napisal/-a:He he
45°44`20.48" N
15°06`45.40" E
He he , pa še ženska te ne sil na sprehod... No ja 2x je probala, pa se ne spomnm kak sem domou pršelVsak zamer če ne probaš njegovega, na sliki pa je samo cca vidno 0.2% zidanc na tem hribu, in če je samo 2% ljudi gor je to že velik problem...
l.p. Jože

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov