STROJNISTVO.com • Poglej temo - RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Boschtjan » 20.3.2010 18:41

Ta teorija po moje ne drži povsem, ker se avto danes ne prodaja samo zato, ker se je ta pričel kvarit.
Pa ker je pač malo avtov z realnimi km...
Boschtjan
Boschtjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Enduraš » 20.3.2010 20:05

Torej je tudi merilo dolgočasnosti avta :lol:
Sam ne se kregat.
Enduraš
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ApfelŠtrudl » 21.3.2010 15:40

Avtov na malo realnimi kilometri na avtonetu in podobnih straneh ni več kot za vzorec, ker taki preprosto gredo za med (ko nekdo reče da ga prodaja se hitro najde kak sosed, znanec od soseda, ki ga z veseljem kupi, saj pozna lastnika in zgodovino avtomobila iz prve roke), na avtonetu&co so samo pretežno samo taki, ki ne gredo v prodajo brez avtoneta ter imajo dejansko 1x več realnih kilometrov kot piše v samem oglasu.
Problem vidim v tem, da ljudje (kupci) gledajo samo na število kilometrov na števcu in ne na dejansko stanje avtomobila, kje&kako je bil vožen in podobno.
100k km mestne vožnje je slabše kot 200k km izvenmestne vožnje (na relacije 50-100 km dnevno).
AUDI = Another Ugly Deutsche Invention
ApfelŠtrudl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dsf » 27.3.2010 7:11

Moj komentar.... Kupol sem TRI renoje, prvega, zadnjega in NOBENEGA VEČ ! Imam prav tako Scenica 1.9 d z 47 kw in kaj zna en tak avto izvajat vemo samo lastniki.
Ena od prigod izpred dobrega meseca...
Šli smo na gradove Kralja Matjaža in ker je bila cesta mokra in umazana je bilo pranje prednjih stekel nujnost. No moje pranje pa je ravno tisti dan delalo nekako takole.
Najprej vse ok, potem je začelo špricati spredaj in zadaj naenkrat, potem samo zadaj če sem pa dal pranje zadnjega stekla je špricalo spredaj, potem nič, potem pa samo še zadaj.....
V glavnem avtu se meša..
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dani_lj » 27.3.2010 12:02

Se strinjam, da so napake in to zelo čudne, tega nihče ne zanika. Me pa živcira, ko pišete, da se to lahko zgodi samo Francozu in da pa Nemcu pa ni šans! Mislim, da je eno če ti zaklepanje in pranje stekel ne dela pri avtomobilu, ki v najslabšem primeru stane okoli 20.000€ ali pa še bistveno manj, kot pa da daš 100.000€ za avtomobil nemškega porekla in ti menjalnik serijsko odpira in drobi...
Malo objektivnosti ne škodi...
Vse je relativno, le hitrost svetlobe je absolutna :D!
Dani_lj
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a KY » 27.3.2010 12:19

Dani_lj napisal/-a:Se strinjam, da so napake in to zelo čudne, tega nihče ne zanika. Me pa živcira, ko pišete, da se to lahko zgodi samo Francozu in da pa Nemcu pa ni šans! Mislim, da je eno če ti zaklepanje in pranje stekel ne dela pri avtomobilu, ki v najslabšem primeru stane okoli 20.000€ ali pa še bistveno manj, kot pa da daš 100.000€ za avtomobil nemškega porekla in ti menjalnik serijsko odpira in drobi...
Malo objektivnosti ne škodi...

Ni se problem iti objektivnosti. Na forumu ljudje povedo pač svoje mnenje, na tak ali drugačen način. Meni francoza glede na lastne iskušnje, iskušnje kroga znancev in informacij od drugod, pač prodati ne morejo. Če mi ga šenkajo, bo šel v nadaljno prodajo. 8)

To, da se vsi avti kvarijo, pa mislim, da vsi vemo, vemo pa tudi, da nekateri napake odpravijo, drugi pa štukajo do konca garancije. In pa ne kvarijo se ravno vsi avti enako pogosto. 8)

In pa ne vozim nemškega avtomobila, da ne bo pomote. 8)

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 29.3.2010 6:16

Nemci imajo elektroniko narejeno zelo slabo če smo že pri izdelavi elektronike. PSA ima vso elektroniko zalito v posebno zalivalno maso. Nemci v glavnem ne. Po določenih kilometrih začnejo zaradi treslajev pri nemških avtih odpadat komponente.
Za nemške avte mislim da smo gledali VW in BMV.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE

OdgovorNapisal/-a simcek » 29.3.2010 11:56

Servisni interval pri teh avtih je na 30000 km, kar je za relacije, ki jih povprečen slovenec dela preveč. Moja Laguna (2002 1,9 DCI) ni porabila več kot 1 l olja na 15000 km. Ko sem jo prodal je imela 166000 km. Jaz sem menjal olje med 15000 in 18000 km (Elf Exellium 5-40). Prodal sem jo pa, ker mi podvozje ni zdržalo (2-3 optike letno + menjava končnikov, silent blokov, amortizerjev...)
Moj nasvet je torej, olje menjajte prej kot je predpisano, pa boste vozili.
Simcek
simcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 29.3.2010 16:06

Mnogokrat je problem, ker ljudje preveč šparajo pri servisu... treba je olje zgonit do zadnje kapljice in Bog ne daj, da bi avto peljal na servis nekoliko prej.

Verjamem, da nekateri avti niso ne vem kaj in da se bolj kvarijo, kot drugi. Pogosto je odvisno od sreče ali nesreče, kaj se z avtom dogaja, če pa je primešan še kanček malomarnosti se pa tehtnica hitro povesi na stran nesrečnih doživetij in pogostejših obiskov servisa v namen odpravljanja napak.

Osebno renault ne maram in ga ne bi imel, pa če ga dobim šenkanega, na sploh mi francoz ne potegne, tudi všeč mi niso... okusi so pač različni.
Če smo že pri tem, Clio-tov je v Sloveniji kar precej, verjetno prednjačijo bencinarji in z njimi ni težav :S
Kakorkoli, tako kot smo si ljudje različni, imamo različne okuse... in mnenja.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE PONOVNO

OdgovorNapisal/-a sivi » 29.4.2010 11:33

Ja, že na začetku navedenih težav še nisem uspel rešiti. Dva mehanika sta mi napovedala ceno: cca 2.000-EUR?
Ne vem ali bi lahko bila samo silikonska tesnila na ventilih?? Opazil sem namreč naslednje:
a)če vozim po klancu navzdol - zaviram z mašino
ali če vozim po avtocesti - klanec navzdol brez gasa mi na koncui vožnje zgine vsaj 1 dcl olja??
b) če na avtocesti iz višje prestave dam v nižjo in pohodim gas (pri prehitevanju), se pojavi GOST!!! oblak črnega sivega dima. Če pa ne prestavim v nižjo prestavo in ravno tako pohodim gas do konca, pa se pokadi le minimalno??
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem
sivi
Novinec
Novinec

Re: RENAULT SCENIC PORABLJA OLJE PONOVNO

OdgovorNapisal/-a Technician » 29.4.2010 15:10

sivi napisal/-a:Ja, že na začetku navedenih težav še nisem uspel rešiti. Dva mehanika sta mi napovedala ceno: cca 2.000-EUR?
Ne vem ali bi lahko bila samo silikonska tesnila na ventilih?? Opazil sem namreč naslednje:
a)če vozim po klancu navzdol - zaviram z mašino
ali če vozim po avtocesti - klanec navzdol brez gasa mi na koncui vožnje zgine vsaj 1 dcl olja??
b) če na avtocesti iz višje prestave dam v nižjo in pohodim gas (pri prehitevanju), se pojavi GOST!!! oblak črnega sivega dima. Če pa ne prestavim v nižjo prestavo in ravno tako pohodim gas do konca, pa se pokadi le minimalno??
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem

Saj tu ni ravno hude znanosti. Ponavadi sta samo dve možnosti. 1. Zdrsani obročki, cilindri in bati, 2. Obrabljena tesnila na steblih ventilov.

Če so zanič obročki se to pozna na kompresiji. Predvsem pri vožnji v klanec, ko je motor zelo vroč je to zelo opazno. Motorju občutno pade moč. Če so kriva tesnila na steblih ventilov, tega problema ni. Teoretično obstaja sicer še tretja možnost in sicer, da olje izgubljaš na turbini, vendar bi takšna količina olja turbino popolnoma zapacala in bi že davno vse skupaj odpovedalo.
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a simcek » 3.5.2010 7:56

Kakšno olje uporabljaš? Kako pogosto ga menjaš? Ali ti prihaja olje v zračni filter?
Zaradi napačne izbire olja je lahko poraba olja višja.
Če je olje v zračnem filtru so problem batni obročki.
Glede na napisano so skoraj zagotovo batni obročki. Tesnila na ventilih otrdijo če se motor pregreje. Če pa "šparamo" pri olju, se obrabijo batni obročki. Iz izkušenj povem, da je običajno treba menjati oboje. Če pa menjaš batne obročke preveri (najbolje zamenjaj) še ojnične ležaje, ker če so slabi se zaradi večje obremenitve lahko kaj zgodi. Če na glavni gredi ni poškodb se lahko izogneš brušenju, prav tako tudi na cilindrih.
No pa smo naredili malo generalko. :lol:
simcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OLJE

OdgovorNapisal/-a sivi » 10.5.2010 21:02

Prej in sedaj mam notri olje ELF Excellium 5-40W, enkrat vmes so mi nalil na servisu Elf 10-40W polsintetko pa je bilo mnogo huje.
Aja pa še to. Avto je do 95.000km normalno žrl olje. Nato sem dal menjat jermene in vodno pumpo, mal kasneje pa se je začelo. Sedaj mam prevoženih cca 120.00km. ravno danes zjutraj mi je ob startu ful sivo zakadil.
Avto v klanec normalno vleče.
Kolk mislite, da naj bi prišla menjava teflonov in tesnil pri ventilih, da me serviser ne bo "potegnil"?

Hvala za odgovore
sivi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a simcek » 11.5.2010 5:32

Ali prihaja olje v zračni filter pri oddušni cevi?
Tesnila na ventilih se sicer lahko zamenjajo brez snemanja motorne glave, pa tega mehaniki ne delajo radi. Če sname glavo lahko preveri tudi tesnenje ventilov.
Torej če glave ne bo snemal lahko zaračuna 3-4 ure, če sname glavo pa 8 ur.
simcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 11.5.2010 6:23

...no tu pa moram nekaj rečti :wink: :

1. Mehanik ki ne sname glave ko menjava teflone = pocar , ker ko olje pronica ob steblu in se na ventilih zažge, zraven pa se naberejo še saje iz EGR, kar včasih zmanjša preseke kanalov tako da imaš še samo kako 10 mm luknjo za prehod zraka. To delajo samo tisti ki na silo rešijo problem pol pa tak avto podvalijo komu drugemu.

2. Mehanik ki vse zgoraj našteto naredi + zastruži in na novo zbrusi ventilske sededeže ter sedeže v glavi in po potrebi menja vodila ter na koncu zbrusi še glavo v 8 urah = genij, če pa vsega tega ne naredi pa = pocar :).

LP
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov