epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

bilobil napisal/-a:Pozdrav. Zanima me za koliko se greg fi10 skrci ce jo ohladimo na -17C in koliko se lezaj (notranji fi10) raztegne ce ga segrejemo na 300C.
obstaja kaksen program za izracun al pa formule?

masinist napisal/-a:Ležaje nesmeš segrevati preko 125 °C.
Razen, če obstajajo kakšne posebne izvedbe, ki prenesejo višje temperature.
lp, masinist

bilobil napisal/-a:skratka ratala je pizdarja.gred so mi zbrusl na 9,96mm namest tesnega ujema.to je gred od vodne pumpe pri krosu (yamaha yz 250).Tam kjer bi mogu bit tesni ujem pride lezaj.Skrbi me da bi se gred vrtela v lezaju,ne z lezajom.Kaj menite,kaksne so lahko posledice.vrti se pa na max 5000 vrt/min,obremenjena skoraj da ni razen od vode ki jo poganja turbina.

Pelton napisal/-a:bilobil napisal/-a:skratka ratala je pizdarja.gred so mi zbrusl na 9,96mm namest tesnega ujema.to je gred od vodne pumpe pri krosu (yamaha yz 250).Tam kjer bi mogu bit tesni ujem pride lezaj.Skrbi me da bi se gred vrtela v lezaju,ne z lezajom.Kaj menite,kaksne so lahko posledice.vrti se pa na max 5000 vrt/min,obremenjena skoraj da ni razen od vode ki jo poganja turbina.

Pelton napisal/-a:bilobil napisal/-a:skratka ratala je pizdarja.gred so mi zbrusl na 9,96mm namest tesnega ujema.to je gred od vodne pumpe pri krosu (yamaha yz 250).Tam kjer bi mogu bit tesni ujem pride lezaj.Skrbi me da bi se gred vrtela v lezaju,ne z lezajom.Kaj menite,kaksne so lahko posledice.vrti se pa na max 5000 vrt/min,obremenjena skoraj da ni razen od vode ki jo poganja turbina.
to je na glavni gredi ? Od kje ti max 5000 obr./min? Po vsej verjetnosti se bo lahko vertela gred v ležaju - rešitev bi bila v "knurlanju".

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov