Izpuh domače izdelave
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
38 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
nepredelane izvedbe imajo več kot dovolj na oko odmerjenih 7000-8000
še posebej tiste najbolj zaprte
[/quote]
moj apn ma 42,5l bat meteor, glava ni nižana. to bi potem prišlo okoli 10000obr/min?
še posebej tiste najbolj zaprte
moj apn ma 42,5l bat meteor, glava ni nižana. to bi potem prišlo okoli 10000obr/min?
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Glej.... Tomosov dirkalnik d6 kar je vodno hlajeni apn s predelavami se "zasuče" na 17 000 vrtlj/min ampak tisto je celotna mašina narejena dobesedno v nulo...imel sem možnost testa motorja in pogleda v notranjost le tega
vse je odvisno od izpušnega kanala na cilindru.....le tega se ponavadi pili da se odpira/zapira prej kot original. s tem močno pridobiš na obratih in je nasploh predpogoj za boljši izpušni sistem. prav tako ti priporočam zda pri takem batu kot ga imaš uporabiš vplinjač Bing 18 ki so ga imele Tomosove SLC (petke). Z vso to kramo ki sem ti jo napisal bi bilo možno da se ti posreči iztisniti 10000vrtlj/min. Jaz imam podobno + še lamelni ventil in 3 dodatne pretočne kanale (utori) in dosegam zelo verjetnih 10 000 ali več 
Lp
- Per0
- Novinec

Ali se je kdo vprašal do katerih vrtljajev so platine še sposobne opravljati svojo funkcijo. Saj imaš platine na APN 6?
Ko sem se ljubiteljsko ukvarjal z predelavo takih in podobnih zadev sem najprej zamenjal komplet elektriko, potem sem se lotil mehanskih predelav motorja.
LP!
Ko sem se ljubiteljsko ukvarjal z predelavo takih in podobnih zadev sem najprej zamenjal komplet elektriko, potem sem se lotil mehanskih predelav motorja.
LP!
"Bomo vidli" so rekli slepi...
- aaron007
- Strokovnjak

sixkiller napisal/-a:@aaron007 točno tako.
Na te obrate pri motorju z platinami pozabi.
http://www.scooterkit.com/MPSL/?p=p_510 ... ni-sistemi đ
takle kit imajo Tomos d6 samo starejšo izvedbo....
platine pa pri 10K obratov še delujejo....
Ta tip elektrike se vstaqvi primarno zaradi teže magneta ki ti odvzame pospeške....
Lp
- Per0
- Novinec

Per0 napisal/-a:sixkiller napisal/-a:@aaron007 točno tako.
Na te obrate pri motorju z platinami pozabi.
http://www.scooterkit.com/MPSL/?p=p_510 ... ni-sistemi đ
takle kit imajo Tomos d6 samo starejšo izvedbo....
platine pa pri 10K obratov še delujejo....
Ta tip elektrike se vstaqvi primarno zaradi teže magneta ki ti odvzame pospeške....
Platine še res delujejo, vendar zelo zamujajo glede na začetno nastavitev.
- Pelton
- Strokovnjak

- Kraj: Primož
Pelton napisal/-a:Per0 napisal/-a:sixkiller napisal/-a:Platine še res delujejo, vendar zelo zamujajo glede na začetno nastavitev.
če prav razumem, bi moral predvžig nastaviti še prej da bi ujel pravi trenutek vžiga?
kako moram spiliti izpušni kanal (v višino, ga znižam...) da se prej zapre/odpre? to sprašujem, da ne bi kaj zaj****.
uplinajč bi lahko vzelč od bt-ja, ker ga od SLC 15 težje dobiti, ker so to že oldtimerji.
hvala za odgovore (za prej in vnaprej)
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Po mojih izkušnjah ko sem šel enkrat si brusit kanale na APN4 (je tak vse enako) sem dobil nekoliko višje obrate ampak sem veliko izgubil na nizkih. Sicer je bilo to bolj tak od oka, ampak vseeno sem si rekel: Nikoli več!!!
Poleg tega pa če imaš 42,5 mm bat, potem je zagotovo težji in sorazmerno k temu pričakuj večje obremenitve na ojnico. Če ga pa še naženeš v obrate pa še toliko bolj.
Pa 270€ za vžig... to sploh ni več poceni hec za APN6
Poleg tega pa če imaš 42,5 mm bat, potem je zagotovo težji in sorazmerno k temu pričakuj večje obremenitve na ojnico. Če ga pa še naženeš v obrate pa še toliko bolj.
- Relanium
- Strokovnjak

Relanium napisal/-a:Po mojih izkušnjah ko sem šel enkrat si brusit kanale na APN4 (je tak vse enako) sem dobil nekoliko višje obrate ampak sem veliko izgubil na nizkih. Sicer je bilo to bolj tak od oka, ampak vseeno sem si rekel: Nikoli več!!!
sem pogledal vžig in tolk denarja ne dam za en vžig (gorenci pa to) pa še elektrike za luč nisem videl. zato sem šel na bolho in našel:
-elektriko za ctx
http://www.bolha.com/oglas383780196/tom ... w-platine-
-glavno gred za ctx/e90 http://www.bolha.com/oglas3809171/tomos ... e-90-ctx80
mislim da je gred močnejša in elektrika primernejša za te obrate.
P.S.: motor je registriran
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

iz vsega skupaj sem razbral da je najbolje da
-kanale zbrusim da so gladki (niso nagrbančeni)
-naredim izpuh za obrate okoli 9000-
-elektriko kupim nod nove alpino ali podobno in dam tisto škatlico pred svečko za neomejeno obratov (v nki prejšnji temi sem zasledil da imajo tise škatlice za 8000, 10000 in neomejeno obratov)
če sem se kje zmotil me prosim popravite
-kanale zbrusim da so gladki (niso nagrbančeni)
-naredim izpuh za obrate okoli 9000-
-elektriko kupim nod nove alpino ali podobno in dam tisto škatlico pred svečko za neomejeno obratov (v nki prejšnji temi sem zasledil da imajo tise škatlice za 8000, 10000 in neomejeno obratov)
če sem se kje zmotil me prosim popravite
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

pa še to:
na tem liku je motor (predelan bt) ki doseže okoli 13000 obratov pa ima platine. nekateri pa ste rekli da platine ne delujejo pri taki vrtilni frekfenci,
upam da nisem nikogar užalil
http://fpp.hamradio.si/roost/tech/gp80/
na tem liku je motor (predelan bt) ki doseže okoli 13000 obratov pa ima platine. nekateri pa ste rekli da platine ne delujejo pri taki vrtilni frekfenci,
upam da nisem nikogar užalil
http://fpp.hamradio.si/roost/tech/gp80/
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

miha_mm napisal/-a:Kolikor jaz vem, ima BT elektriko na tuljave 12v 90W.
In tukaj so uporabili od krose cilinder, tako da je to čist druga zgodba..
eno vprašanje glede elektrike od bt:
ali te tuljave proizvajajo elektriko 12v in gre del na svečko prek tuljave?
P.S.spodaj je link in si zdownloadaš seminarsko, v kateri je na slikah vidno, da so vgrajene platine brez ostale elektrike(magnet, navitja itd)
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

38 prispevkov
• Stran 2 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov