Napake na uplinjaču (frgazarju, karburatorju)
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
35 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Napake na uplinjaču (frgazarju, karburatorju)
zanima me, katere so možne napake na ulinjaču, razen zamašenih šob in polomljenih delov.
hvala za odgovore
hvala za odgovore
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

ja, trenutno sem nekaj predelujem motor (glej temo Izpuh domače izdelave) in sem vmes tudi očistil uplinjač. sedaj pa mi motor vžge le ob pomoči start spreja in potem deluje. potem pa ne vžge več, ko se motor ohladi
. v uplinjaču je gorivo (pri plovcu). uplinjač je dell`orto 14/12.
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

grm659... napisal/-a:Kakšne barve je svečica in kakšno uporabljaš?-znamka in toplotna vrednost-
trenutno bosch-eva, ki se še da razdreti, toplotna vrednost pa žal neznana, barva- bela
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

Bela barva-PREMALO GORIVA-!Svečica naj bi bila čokoladno rujave barve.Pri Tomosovih izdelkih se najbolj obnesejo-BOSNA-svečke!!!Toplotna vrednost-za višje obrate-F-100 !!!Povečaj,ali očisti dizo,ali pa vstavi še eno plast filtra,da povečaš sesanje! Expementiraj,pa boš prišel do želenega rezultata.
več glav,več ve!
- grm659...
- Strokovnjak

- Kraj: Ribnica 1310
Filter za zrak imaš zapackan.
Oz.: premalo kisika za izgorevanje. Podobno je, če je preveč olja v benzinu. Preveč mastna mešanica, kar ponavadi doživiš pomladi ob prvem vžigu, ko je po "zimskem spanju" ostalo v gorivu samo še olje.
Jaz bi najprej vse filtre temeljito opral.
Oz.: premalo kisika za izgorevanje. Podobno je, če je preveč olja v benzinu. Preveč mastna mešanica, kar ponavadi doživiš pomladi ob prvem vžigu, ko je po "zimskem spanju" ostalo v gorivu samo še olje.
Delo krepeli človeka.
- Demz
- Strokovnjak

Demz napisal/-a:Filter za zrak imaš zapackan.
ta motor ima frejlauf- nima airbox-a in sem zamenjal mešanico, efekt pa je še vedno isti
save water, drink beer
- aljo-je-letu-srt
- Strokovnjak

35 prispevkov
• Stran 1 od 3 • 1, 2, 3
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov