epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Oldi napisal/-a:Pri nas je estrih z mrežo in vlakni kljub vsemu počil, kar je menda normalno. Šlo je za spoje med prostori med vrati. Ker je bilo talno ločeno po prostorih ni krize. Menda če dajo diletacijo stvar preveč niha, zato je kaka razpoka boljša rešitev - tako so rekli izvajalci.
Kako to, da se nisi odločil za talno gretje, mi smo ga dali v prenovljeno hišo in je enkratno, posebej predsoba s stopniščem v mansardo.

Oldi napisal/-a:Pri nas je estrih z mrežo in vlakni kljub vsemu počil, kar je menda normalno. Šlo je za spoje med prostori med vrati. Ker je bilo talno ločeno po prostorih ni krize. Menda če dajo diletacijo stvar preveč niha, zato je kaka razpoka boljša rešitev - tako so rekli izvajalci.
Kako to, da se nisi odločil za talno gretje, mi smo ga dali v prenovljeno hišo in je enkratno, posebej predsoba s stopniščem v mansardo.

tehno napisal/-a:Živijo!
Suhi estrih (strojni) sem izdeloval pred 16 leti.Debelina betona je bila med 4 do 6 cm(izgovor zidarja pri višini osnovne plošče- malta vse pokrije).Več mi ni dovoljevala višina (vrata).Sto procentno v gradbeništvu posedi na stiroporju niso izključeni žal tudi pri meni.Najprej se pokaže na keramiki.
Če je višina v vašem primeru v ravnin(vaservago),plus mreža bi že 7 cm moralo zadostovati.
lp

Tamy napisal/-a:Ogovoril bom iz svojega primera: tlaki so bili narejeni pred 6 leti (5cm EPS70, 5cm beton) in ker se ni pobeljeno so vagrisi se vedno vidni. Na to je polozen finalni tlak iz z upostevanjem debeline tega zaznavam, da se je tlak ulegel komaj opazno, max. 2-3mm, ponekod pa niti tega ni zaznati.

Naj opozorim na dejstvo, da je 5 cm estrih že 100 kg / m2. Predpis predvideva, da je možna max spremenljiva obremenitev 150 kg / m2. Teža estriha je stisnila izolacijo med ulivanjem, tega stiska ne moreš sedaj ugotavljati. To, kar ugotavljaš stisk 2 - 3 mm je lezenje (deformacija v času ob konstantni obremenitvi). Zanimivo bi bilo opazovati stisk, če kake 4 osebe stopijo v en kot prostora.zaznavam, da se je tlak ulegel komaj opazno, max. 2-3mm,

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost