STROJNISTVO.com • Poglej temo - Okrasne plastike za avto...kako?

Okrasne plastike za avto...kako?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Okrasne plastike za avto...kako?

OdgovorNapisal/-a mern18 » 23.9.2004 10:46

mene pa zanima če ve kdo za kako internet stran ali pa da mi osebno razloži kako se naredi plastike za avto(iz poliestra ali steklene volne ali celo iz karbona).....in če ve kdo kje se da kupit vs materjal v sloveniji ali pa v sosednji italiji?

pišite mi na mern@email.si
mern18
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 23.9.2004 14:38

Za izdelavo iz poliestra, karbona itd. potrebuješ kalup. Lahko imaš pozitivni ali negativni kalup.
V negativni kalup polagaš vlakna in smolo ter izdelek vzameš ven, je zunanja plast končana in jo je potrebno le še pobarvati.
V pozitivnem kalupu pa moraš po končani laminaciji še pobrusit model.
Material se da kupit v tehničnih trgovinah v paketu z vlakni, smolo, trdilcem in pospeševalcem. Lahko pa vse to kupiš posebaj.
Gost

OdgovorNapisal/-a Cadd » 23.9.2004 15:09

glede karbona kontaktiraj MS Zornik na Bledu.
problem je, da takega dela (cetudi bo uspel perfektno) ne bos NIKAKOR spravil skozi homologacijo/ tehnicni, pa se policaji ti bojo non-stop tezili.

ce se hoces iti styling, pojdi v:
-a3m ljubljana
-technoracing ali pro-car v kranju
-fazer med kranjem in skofjo loko

zadnji dela dodatke po svojem lastnem designu in se verjetno da veliko po lastnih zeljah (recimo kopije drugih spojlerjev).
Cadd
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a mern18 » 25.9.2004 8:00

ja ma....postopek nanašanja (mislim na vrstni red)....s čim je treba namazati kalup da se ne bo prijela nova (pomislit na to da se lahko primejo obe)......
Kar se tiče homologacije pa ni problem......imam veze ki to naredijo da bo prow...ki če bi mi šlo kaj dobro,bi morda poskusil aktivno izdelovat kot so par naših podjetij. :wink:
mern18
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov