STROJNISTVO.com • Poglej temo - Uvoz risbe iz AUTO-cad formata v Pro engineer

Uvoz risbe iz AUTO-cad formata v Pro engineer

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Uvoz risbe iz AUTO-cad formata v Pro engineer

OdgovorNapisal/-a Milan Šuln » 23.9.2004 8:35

Zdravo!!!

Mene pa zanima, če obstaja kakšna možnost, da se risbe iz AUTO-cad
(.dwg) lahko direktno prenesejo v Pro Engineer varianto. Če obstaja bi prav lepo prosil za rešitev, da zadevo tudi sprobam, ker se v podjetju kjer delam še odločamo, če bi kupili Pro Engineer. Namreč do sedaj smo za risanje uporabljali A-cad. Sedaj pa bi bilo potrebno v primiru, da se ne da, ostati na A-cad.

Lep ozdrav!
Milan :-?
Milan Šuln
Pripravnik
Pripravnik

Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a zupi » 23.9.2004 8:43

Pozdravljen!

Seveda se da!

V ProEju enostavno odpreš dwg in označiš prenos v drw.

To je vsa umetnost :wink:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a pubi2CV » 23.9.2004 9:27

Mislim, da sprašuje ravno obratno: Iz AUTOCAD-a v PROE. Se tudi da (če govorimo samo o risbi). V ATOCADU izvoziš dxf. Tega lahko odpreš tudi v PROE :wink:
LP
pubi2CV
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zupi » 23.9.2004 9:58

?
Sej to sem tudi odgovoril :wink:
Pa sploh ni potrebna izdelava dxf-ja, ker proe prepozna dwg!
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Milan Šuln » 23.9.2004 10:35

Hvala za odgovor, vendar moram priznati, da sem še bolj laik, glede risanja v proengineerju. Sam sem se bolj ukvarjal z risanjem in sestavljanjem 3-d modelov. S tem sem pa mislil da znam že veliko. vendar sem se uštel. Ker, ko sem prišel v skečer za risanje risb sem se počasi izgubil in zato naprošam za malo bolj podrobnejšo pot, pomikanja med meniji, da pridem do odpiranja teh risb. Naj povem, da imam Pro Engineer 2000i.

Lep pozdrav!!!
Milan, :oops:
Milan Šuln
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a zupi » 23.9.2004 11:20

Takole:
Pritisn: File>>open
Spodaj boš videl Type, kjer izbereš dwg
Tako, sedaj lahko izbiraš le med dwg formati, ki si jih naredil v Acadu.
Izberi poljubnega in klikni open.
Odprlo se ti bo okno Import new model.
Označi drawing in po želji vtipkaj novo ime za risbo.
OK

LP
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Milan Šuln » 23.9.2004 12:10

Hvala za nasvet vendar sem že prej poskušal na ta način vendar mi ta verzija Pro Enginerja ne dopušča odpiranja .dwg-datotek saj, ko iščem pod type, bi mi moralo že ko imam vključen all type pokazati te datoteke.
Pokaže mi pa tudi ne, ko pritisnem Drawing. Verjetno zato ne ker je to piratska verzija za učenje doma, ko sem hodil še v višjo šolo, kjer sem ga dobil za dodatne vaje od sošolca.
Vseeno hvala, za pomoč se bomo že kako drugače odločili za A-cad ali Pro Engineer.
Glavno je, da sem izvedel, da se da .dwg datoteke odpirati v Proe-ju.

Lep pozdrav iz zasavja!!!!

P.S:
Se priporočam še gdaj.
Milan Šuln
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 23.9.2004 19:00

Pozdravljen

Zupi ima prav glede postopka vnosa DWG risbe v Pro/E (pred Wildfire verzije). Vendar, če me spomin ne vara, je Pro/E 2000i znal brati samo DXF format, pa še to ne najnoveših verzij (mislim, da je to bila verzija ACAD 14, pri starejših Pro/E-jih pa menda celo ACAD 12).

Pa fajn uvažaj risbe...

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a zagara » 24.9.2004 8:54

Živjo, glede na to , da si iz Zasavja se lahko zmenva za ene hitre inštrukcije. Tudi sam sem začel v isti smeri, najprej acad nato proe.

Če te zanima me kontaktiraj na drejck_@hotmail.com
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Milan Šuln » 24.9.2004 12:00

Živijo Zasavčan iz katerega dela zasavja pa si.
Sprašujem zgolj informativno.
Milan Šuln
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a zagara » 24.9.2004 13:21

Trbovlje!

Samo lahko se zgodi, da se človek napačno odloči, če ne zadeve ne pozna dovolj dobro.

Npr. ti bi moral poskusiti ProeWF ne pa 2000i, ki je za začetnika prav odvratna. Tako dobiš vtis precej negativen, nato pa samo še iščeš napake
in pomankljivosti novega programa. Če si dolgo za istim orodjem in ga poznaš malo bolj kot le površinsko, se mu boš le s težka odpovedal, sploh če ne veš kaj vse ti nudi novo orodje.
Jaz sem se prvič srečal s proe 18, katastrofa proti acadu. Nobenih ikon, sploh pa nisem vedel kaj od njega pričakovat.
Sedaj še vedno uporabljam Acad, vendar kot nekakšno skicirko, da v grobem določim obliko in dobim mere, to se da dobiti veliko hitreje kot s 3D modelirniki.
Nočem delati reklame za noben program, ampak v splošnem mislim, da imajo modelirniki toliko prednosti pred risalniki, da ni dvoma o njegovi nabavi.

Odvisno je pa tudi za kakšno delo ga rabiš.
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Milan Šuln » 27.9.2004 12:14

Saj ne iščem napak, samo ne vem kje sem takrat bil z glavo, ko nam je v šoli profesor kazal način odpiranja risbe v Pro Engineerju. Uporabljati sem pa začel ta prigram, ker smo tudi v šoli uporabljali to verzijo.
Skiciram si pa tudi jast raje v A-cadu, kot pa v Pro-E. in v Pro-E. samo previrim, če sem pozabil kakšno mero dorisati v A-cadu. Saj je risanje v Pro-E. skorajda isto kot prava obdelava izdelka. Pri tem pa kmalu ugotoviš, kje je kakšna mera, ki se ti je skrila. Rišem pa večinoma priprave za vrtanje različnih seriskih izdelkov in priprave za varjenje polizdelkov. In zelo veliko priprav za varjenje je kompliciranih in si delavci veliko lažje predstavljajo kam pride kakšen kos delov priprave.

L.P:
Milan

PS: Oprosti, da nisem prej odgovoril ampak doma nimam Interneta zato sem dostopen samo v službi. saj verjetno veš kje je Retje!!!
Milan Šuln
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov