STROJNISTVO.com • Poglej temo - Filtriranje olja SLB 220

Filtriranje olja SLB 220

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

Filtriranje olja SLB 220

OdgovorNapisal/-a 934692 » 4.6.2009 20:13

V mislih imam napravit napravo za filtriranje mazalnega olja od obdelovalnega stroja. Stroj ima od vodil speljane cevi v 2 zbiralnika, v katerih se nabira olje. Tega olja je nekje 40 do 50 litrov na eno praznenje.

Finta je v tem da je to olje dokaj čisto, kajti šlo je samo enkrat skozi vodila med mazanjem. Zaradi velike porabe tega olja bi ga filtriral in kasneje še enkrat uporebil. Na tem stroju ali pa na drugih.

Napravo bi sestavljala zobniška črpalka od oljnega gorilnika, elektro motor 480W ter hidravljični filter. Najbolj me skrbi gostota olja, kajti to olje je zelo gosto. Saj uporabljamo olje SLB 220.
934692
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cis » 5.6.2009 12:17

Če hočeš pomoč daj še nekaj podatkov:
kakšno čistočo olja želiš oz. kakšno imaš predpisano.
Na kašni osnovi si ugotovil, da je olje dokaj čisto?
Ali to zgolj optično preveriš?
Ne vem, kakšne viskoznosti lahko črplaka od gorilnika črpa.
Črpalke s dovolj velikimi pretoki za tvoj primer in za viskoznosti do nekaj sto Centistockov pa dobiš že ka ca. 180 EUR. S tem boš na varni strani kaj se viskoznosti tiče in ne boš imel težav (npr. Kldaivar jih prodaja).

Kaj konkrektno te zanima?

LP
cis
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Filtriranje olja SLB 220

OdgovorNapisal/-a Zfranc » 26.6.2010 9:05

Pozdravljeni!

Verjetno malo pozen odgovor. Mogoče bi si lahko pomagali s filtrirno napravo pod http://www.zalokar.si/filtriranje%20olja.htm
oziroma www. zalokar.si.

Pozdrav!

Franc Zalokar
E-mail: zalokar@siol.net
GSM: 031 558 238

Uporabiti bi bilo potrebno ustrezno filterno ploščo kar je po moje možno

934692 napisal/-a:V mislih imam napravit napravo za filtriranje mazalnega olja od obdelovalnega stroja. Stroj ima od vodil speljane cevi v 2 zbiralnika, v katerih se nabira olje. Tega olja je nekje 40 do 50 litrov na eno praznenje.

Finta je v tem da je to olje dokaj čisto, kajti šlo je samo enkrat skozi vodila med mazanjem. Zaradi velike porabe tega olja bi ga filtriral in kasneje še enkrat uporebil. Na tem stroju ali pa na drugih.

Napravo bi sestavljala zobniška črpalka od oljnega gorilnika, elektro motor 480W ter hidravljični filter. Najbolj me skrbi gostota olja, kajti to olje je zelo gosto. Saj uporabljamo olje SLB 220.
ZALOKAR d.o.o.
Franc Zalokar univ.dipl.ing.str.
Mihe Zidanška 8
SI-2341 Limbuš
Slovenija
E-mail: franc.zalokar@amis.net
http://www.zalokar.eu
GSM: (+386 31) 558 238
Zfranc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a MAJERIČ HAWE » 2.7.2010 8:58

934692 napisal/-a:V mislih imam napravit napravo za filtriranje mazalnega olja od obdelovalnega stroja. Stroj ima od vodil speljane cevi v 2 zbiralnika, v katerih se nabira olje. Tega olja je nekje 40 do 50 litrov na eno praznenje.

Pozdrvaljeni ,

morda sem prepozen ali pa tudi ne .
Posredujte mi vaše kontaktne podatke in pošljem vam rešitev za vaš primer .
Integrirana motor/črpalka , ohišje filtra , element1,3ali5 mikrometrov za visoko viskozna olja , indikacija zapolnjenosti elementa .

lp
I.majerič
i.majeric@hawe.si
MAJERIČ HAWE
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 22.3.2017 7:55

Mogoče kdo ve, če se kdo ukvarja s filtriranjem oz. regeneracijo hidravličnega olja? Imam cca 130l hidravličnega olja, ki je v bistvu novo, je pa vanj vmešana voda in bi jo bilo potrebno odstraniti. Zanima me tudi kakšen bi bil strošek filtracije, če morda ni bolj ekonomično nabaviti novo olje.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 22.3.2017 7:55

-
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost