STROJNISTVO.com • Poglej temo - Renault Grand Espace 3.0 V6 dCi

Renault Grand Espace 3.0 V6 dCi

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a Boschtjan » 4.2.2010 19:07

Ja, za kakega VW golf II 1.6 diesel :lol:
Boschtjan
Boschtjan
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dsf » 20.2.2010 19:59

Ne vem kakšen status ima sedaj ta tvoj avto , ampak omenjeni motor po mojem vedenju ni kaj prida ker ima konstrukcijsko napako zaradi katere se pregreva šesti cilinder in posledično enkrat gre motor na kup. Pri Sabu so težavo reševali (enak motor) z nekim usmerjevalcem zraka kateri je pomagal hladiti motor. Gre pa v tem slučaju za Isuzu-jev motor, vgrajuje pa se v Sabe, ople ,renoje. Prav tako je težaven tudi 2,2 dci.
Veliko sreče pri nakupu.
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 29.6.2010 7:29

Po prevoženih slabih 210k km z Espacem 3.0 V6 dci imam en problem.
Je avtomatik.

Avto ne vleče lepo zvezno. Ko počasi pritiskaš stopalko za plin se ne zgodi nič potem pa enkrat začne vleč kot zmešan da moraš stopalko spustit. KO speljujem počasi pohodim stopalko in ko začne vleč imam stopalko primeru in ker je avtomatik pride na 100km/h (šel bi še naprej če nebi spustil stopalke) brez problema ne da bi dodal še kaj plina. Občutek imam kot da bi bil potenciometer od gasa zapacan in je to zaradi tega. Učasih ko stopalko malo poguncaš gor/dol začne potem vleč. Učasih se tudi preveč kadi (črn dim) Predvidevam da bi bilo lahko to da avto misli da sem na hitro pohodil stopalko za plin in potem normalno da kadi.

Na servisu pravijo da EGR problematičen ker se malo zatika in da je vse to zaradi tega. Kot sem gledal kako deluje EGR se mi to niso zdeli tipični simptomi.

Kaj bi bilo lahko narobe? Da jim lahko na servisu povem kaj naj pogledajo ker sami ne pogruntajo nič.
Kako bi lahko preveril zveznos potenciometra? Ali se to vidi pri priklopu na računalnik?
Kako bi lahko preveril če je mogoče slab minus pri avtu?

Upam da ima kdo kako idejo ker imam res smolo s servisi v Kopru.

Sem menjal gume na servisu od Peugeota. Jih niso zbalansiral. :-?
Na Citroenu so mi menjali podloško od injektorjev. So povratni vod slabo pritrdili je dvakrat puščala nafta. :-?
Na Renojevem servisu so popravljali ker je malo puščala hladilna tekočina. Sedaj teče ven na veliko. :-?
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Technician » 29.6.2010 8:21

En primer:

Sodelavcu R Clio, bencinar 1.2 ni vžigal. Tudi po 5x ali večkrat je moral startati, da je motor prijel, vendar se to ni dogajalo pri vsakem zagonu. Gre na pooblaščeni servis in mu zamnejajo ključavnico (stikalo), neke elektronske dele in izstavijo lep račun. Čez par dni se vse ponovi kot prej. Spet se serviserji zakopljejo v avto in nekaj zamenjajo in spet plača. Po tednu dni spet enaka napaka.

Besen ko vrag gre na drug servis, pove napako in vpraša kaj bi lahko bilo. Serviser pravi.. ja ponavadi je to in to, rezervni del pa stane nekaj (cca 20) evrov, delo pa še kakšna dva povrhu.

Kupi del in ga doma sam zamenja in pravi, da se po treh letih ta napaka še ni ponovila.

Toliko o servisih in serviserjih.

Še nauk zgodbe:

Kar lahko popraviš sam je smrtni greh dovoliti popravljati serviserjem. Informacije so pa tako vedno bile zlata vredne. :lol: :lol:
Technician
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a MC » 29.6.2010 10:31

Boschtjan napisal/-a:Ja, za kakega VW golf II 1.6 diesel :lol:

Čez Golf-a ga ni. Ravno s takim sem naredil 250.000 km in ga potem še prodal za 6500 DM (zlati časi) :D

lp
MC
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 30.6.2010 13:06

Na servisu pravijo da je EGR vedno malo odprt in da je to zaradi tega. :-?

A ni EGR odprt pri niskih obratih zato da bolje vleče in se pri višjih zapre.

Če to prav razumem je glih obratno od mojih simptomov.
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kafer1 » 30.6.2010 13:28

Ma razmotiraj EGR ventil pa ga sčisti če se kje zatika ali pa ga blokiraj z slepim tesnilom, pa boš videl če je kaka sprememba. Sem izkoristil podaljšan vikend za čiščenje mojega dizelčka. V celotnem sesalnem sistemu je bilo 0,8kg smole (mešanica saj+odzračevanje motorja), kar prej ali slej povzroča težave. Sedaj vleče z 5 potniki tak kot prej ko sem se vozil sam. Je pa se to nabralo v 200kkm.
Drugače pa EGR ne dela tako kot predvidevaš. V štangasu se ponavadi zapre, kasneje pa vzdržije neko količino zraka ki gre v motor pri določenih vrtljajih, tako da se vedno bolj odpira. Ko pa rabiš moč, pa ponavadi ostane zaprt (pritisk na gas do konca).

Pri Cliju 1.2 ter pri vseh Renault bencincih pa v primeru ko avto slabo vžiga stane 20 EUR in to že od leta 95...tak da to so res bili slabi serviserji :).

LP
kafer1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 30.6.2010 16:45

Evo še nekaj testiranja.

Če voziš s tempomatom tudi vleče nezvezno.
Če je v prostem teku ne kadi in lepo zvezno povečuje obrate.

Nekako se moram udat v to da je EGR :)

So me pa razveselil na servisu da je treba za menjavo vodne črpalke motor dati ven :o
Cene raje ne povem :cry:
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 15.7.2010 10:41

Evo EGR zamenjan, vodna črpalka zamenjana in še par drobnarij.

Vleče lepo zvezno. Ne kadi. Glede tega BP.

Imam pa še vedno problem da mi učas zjutraj ne vžge v prvo. Potem čez dan tudi če je hladen vžge v prvo.

Na servisu pravijo da niso grelne svečke.

V cevi po kateri pride dizel iz rezervoarja je nekaj zraka.
Ali je tisti gumijast meh za črpanje ponavadi na dovodu ali na odvodu do/od filtra?
Tudi če črpaš na roke vedno ostane nekaj zraka v cevki.
Kaj bi bilo lahko še narobe?
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov