Po prevoženih slabih 210k km z Espacem 3.0 V6 dci imam en problem.
Je avtomatik.
Avto ne vleče lepo zvezno. Ko počasi pritiskaš stopalko za plin se ne zgodi nič potem pa enkrat začne vleč kot zmešan da moraš stopalko spustit. KO speljujem počasi pohodim stopalko in ko začne vleč imam stopalko primeru in ker je avtomatik pride na 100km/h (šel bi še naprej če nebi spustil stopalke) brez problema ne da bi dodal še kaj plina. Občutek imam kot da bi bil potenciometer od gasa zapacan in je to zaradi tega. Učasih ko stopalko malo poguncaš gor/dol začne potem vleč. Učasih se tudi preveč kadi (črn dim) Predvidevam da bi bilo lahko to da avto misli da sem na hitro pohodil stopalko za plin in potem normalno da kadi.
Na servisu pravijo da EGR problematičen ker se malo zatika in da je vse to zaradi tega. Kot sem gledal kako deluje EGR se mi to niso zdeli tipični simptomi.
Kaj bi bilo lahko narobe? Da jim lahko na servisu povem kaj naj pogledajo ker sami ne pogruntajo nič.
Kako bi lahko preveril zveznos potenciometra? Ali se to vidi pri priklopu na računalnik?
Kako bi lahko preveril če je mogoče slab minus pri avtu?
Upam da ima kdo kako idejo ker imam res smolo s servisi v Kopru.
Sem menjal gume na servisu od Peugeota. Jih niso zbalansiral.
Na Citroenu so mi menjali podloško od injektorjev. So povratni vod slabo pritrdili je dvakrat puščala nafta.
Na Renojevem servisu so popravljali ker je malo puščala hladilna tekočina. Sedaj teče ven na veliko.