STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kako shraniti ToolBar?

Kako shraniti ToolBar?

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

Kako shraniti ToolBar?

OdgovorNapisal/-a Rok » 22.9.2004 20:33

Kako naj shranim toolbar, ki sem si ga sam ustvaril? Razni gumbki, ki kličejo določene rutine in podobno. Ker se prerado zgodi da se kaj sesuje bi si rad toolbar arhiviral ali pa ga prenesel na drug računalnik. Kako?

Rok.
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Lukec » 23.9.2004 6:05

Naredi si vse nastavitve, obliko toolbar-a in vse skupaj shrani kakor template file, ki ga potem lahko uporabis kjerkoli, oziroma na kateremkoli racunalniku kjer mas instalirano ustrezno verzijo ACAD-a.
Lukec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 23.9.2004 9:25

V template se ne shrni lastni toolbar (gumbki, ki sej sam naredil in povezal z mojimi rutinami). Mislim, da se tudi pozicije acadovih, MDTjevih in ostalih toolbarov ne shranijo.

rok
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gregorci » 24.9.2004 10:32

Poskušaj to narediti tako, da kreiraš svoj profil.

Greš pod: Nastavitve-Možnosti ( Options)- karica Profiles

Predhodno aktiviraš vse menije in orodne vrstice ( lahko tudi svoje) ki jih potrebuješ...

na kartici Profiles, klikneš na Add to List, vpišeš ime tvojega Profila,npr. mojprofil, klikneš Apply

Potem, označiš svoj na novo kreirani profil in klikneš na gumb Set Current

Profil se ti shrani v datoteko s končnico *.arg ( mojprofil.arg)

Če potem želiš, da se ti tvoj profil vedno naloži, ko zaženeš ACAD ali npr. v mojem primeru Genius 2004DX,
klikneš enkrat na ikono-bljižnico Acada in pod lastnosti

v okvirček CILJ vpišeš pot do tvoje datoteke mojprofil.arg,

v mojem primeru recimo:

"C:\Program Files\Autodesk\MDT 2004 DX\acad.exe" /p "C:\Program Files\Autodesk\MDT 2004 DX\mojprofil.arg"

Probaj, moralo bi delovat.

Lp
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 27.9.2004 9:25

gregorci napisal/-a:Poskušaj to narediti tako, da kreiraš svoj profil.

Greš pod: Nastavitve-Možnosti ( Options)- karica Profiles

Hm, dobra ideja, samo shranijo se samo nastavitve toolbarov, ki so originalno od MDTja in Acada. Tisti moj toolbar pa ne. Sem nesel arg file na nek drugi rač. in je pravilno prikazalo le originalne toolbare, mojega ni bilo in nekaj gumbov, ki sem jih dodal v standardne toolbare tudi ni bilo. A tebi delajo tudi lastni toolbari?

Rok.
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a gregorci » 28.9.2004 6:51

Živjo!

Meni lastni meniji delajo...;-)

Poskušaj narediti še to, da dodaš samo gumbe v že obstoječe standardne menije ACADA in mogoče še shraniš kot nov profil.

Veliko sreče...;-)

Lp
gregorci
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 28.9.2004 17:39

gregorci napisal/-a:Živjo!

Meni lastni meniji delajo...;-)

Poskušaj narediti še to, da dodaš samo gumbe v že obstoječe standardne menije ACADA in mogoče še shraniš kot nov profil.

Veliko sreče...;-)

Lp

Hm, gumbi, ki jih dodam v standardne tuulbare izginejo - jih ni. Ali si na ta način nesel svoj toolbar tudi na drugi računalnik? Če jaz profil shranim, ga lahko na istem rač. in na isti inštalaciji acada seveda poljubno vklapljam in izklapljam. Če bi pa reinštaliral Acad bi pa moj toolbar izginil - in to me moti.
Gost

OdgovorNapisal/-a Slavc » 28.9.2004 22:11

V kolikor želiš narediti spremembe na menijih, moraš te spremembe narediti v datoteki acad.mnu. Odpreš jo v Notepadu in narediš spremembe, ali pa narediš "nova.mnu" datoteka in jo naložiš v Acad.
Če ob tem želiš imeti tudi novo kreirane ikone jih moraš v BMP formatu ob ponovni instalaciji skopirati v Acad.
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rok » 30.9.2004 9:46

Ugotovil sem kako to gre. Spremembe v toolbarih (ne menuju) se shranijo v .MNR in .MNS fajl. Pri meni Genuis3000i.*. Lastne ikonce pa vsaka posebej v fajle ICON####.bmp. Pozicije toolbarov se nastavi v profilu. Torej, če arhiviraš vse te fajle shraniš tudi toolbare. To je to, kar želim.

Rok.
---
LP, Rok.
Rok
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov