STROJNISTVO.com • Poglej temo - AutoCAD 2002 Biblija?

AutoCAD 2002 Biblija?

3D modelirnik enostaven, sodoben in zmogljiv. Vprašanja, nasveti, komentarji….

Moderator: -M-

AutoCAD 2002 Biblija?

OdgovorNapisal/-a PeroTheBear » 5.10.2004 12:42

Zanima me, ker sem še popolnoma nov v AutoCAD-u, če se splača naročiti knjigo Biblija AutoCAD-a 2002(Povezava do knjige), ker bi se rad naučil uporabljati dotični program? Trenutno sem začel obiskovati prvi letnik Fakultete za strojništvo in me zelo zanima program AutoCAD. Nekaj malega smo delali v srednji šoli, vendar je bilo tisto zame prelahko(samo osnove). Zdej me pa zanima, če ima kdo to knjigo in če je dobro napisana za razumevanje ter učenje programa iz nje? Najraje bi slovensko knjigo, ker še ne poznam še toliko strokovnih izrazov in da se ne bom preveč lovil že od začetka. Kasneje ko bi predelal kakšno dobro knjigo za AutoCAD bi pa presedlal na kakšno angleško.

Prosil za kakršno koli pomoč glede knjige za učenje. Samo da bo za začetek slovenska. Lahko mi date tudi kakšne pomembne/potrebne podatke za lažje učenje AutoCad programa.

Hvala, Peter
PeroTheBear
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.10.2004 14:45

Mislim, da je nakup knjige metanje denarja skozi okno.

Kot 1. naj ti bo jasno, da Autocad ni nek čudež. Namenjen je 2D risanju in nič več. Kako postaviti kakšno črto boš moral sam vedet. Najbolje se ga noš naučil če boš poskusil prerisovati kakšne načrte ipd., ter jih poizkusil natisniti. Nekih blaznih skrivnosti ni,...

Vse potrebne informacijo dobiš iz Helpa ali pa si knjigo sposodiš v knjižnici. Ali pa tu vprašaš,...
Gost

OdgovorNapisal/-a zupi » 5.10.2004 17:59

Pojdi na tale naslov:

http://www.ctk.uni-lj.si/Katalog/

Vtipkaj autocad biblija 2002 in boš videl, da jih imajo kar 16.

Če si iz ljubljanske fakultete, imaš za ctk že plačano članarino.
LP
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a PeroTheBear » 5.10.2004 20:27

Najlepša hvala obema za pomoč. Najverjetneje bom res šel v knjižnico si izposoditi knjigo in če bo vredu jo bom kupil. Ker mislim, da takšna knjiga pride vedno prav pa še ni kaj preveč draga, vsaj zame ne.

LP, Peter
PeroTheBear
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a marjan » 6.10.2004 10:35

Čau,

za osnove (in tudi kaj več) je knjiga AutoCAD 11 (v slovenščini), zakon. Sicer je stara (kot biblija;) toda imaš notri vse osnove (in to z ukazi, ki se z verzijami ne spreminjajo) in to razloženo na enih 100 straneh. Ne pa na 1000 straneh kot so t.i. "bible" knjige. Jaz sem si potem kupil Autocad 14 bible in sem bil po eni strani kar razočaran, ker marsikaj kar je v tej stari knjigi razloženo in prikazano tam ni bilo. Npr. kako nastaviti kotiranje. Še zdaj znam na pamet nastavit kotiranje preko ukazov - z meniji so pa manjše težave (za določene nastavitve rabiš precej klikanja, dokler ne prideš do njih). Pri ukazih pa samo odtipkaš in nastaviš, kar te zanima.

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a PeroTheBear » 6.10.2004 18:24

@marjan

Kar praviš se mi zdi zelo zanimivo. Si bom najprej malo Biblijo 2002 sposodil iz knjižnice in si jo malo površno pogledal in prebral nekaj osnov, da vidim, če se bo dalo dobro shajati s to knjigo. Drugače si bom šel sposodit tudi to knjigo, ki jo ti priporočaš. Še dobro, da imamo dokaj dobro založene knjižnice z bolj ali manj strokovno literaturo, da lahko najprej vidiš in se šele potem odločiš o nakupu :wink: .

LP, Peter
PeroTheBear
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a baklawah » 7.10.2004 11:45

ce uporabljas kaksen P2P program (kazaa, dc++) imas na voljo veliko tega materiala tudi v pdf obliki od kratkih tecajev acad-a pa do Biblije..........kupovati to vrstno literaturo je danas, tako je kolega prej omenil, cisto metanje denarja. ce pa imas prevec denarja je lepo pac imeti svojo knjigo....... :)

lp
baklawah

OdgovorNapisal/-a PeroTheBear » 8.10.2004 15:52

@baklawah

To se pa ne strinjam s teboj, da je metanje stran denarja... Probaj brati knjigo na ekranu ali pa v rokah, pa boš videl kmalu za katero opcijo se boš odločil. Zato si bom raje malo pogledal stvari prej, potem pa kupil pravo knjigo zame.

LP, Peter
PeroTheBear
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Gost » 9.10.2004 14:03

najprej vzemi z CTK, da vidis, koliko jo bos sploh rabil.
e-knjige so s***, se strinjam.
Gost

OdgovorNapisal/-a baklawah » 11.10.2004 10:03

no napacno sem se izrazil, vi pa se to se bolj napacno razumeli :))))) sala mala

se strinjam da so klasicne knjige bolj "uporabne" kot e-knjige, samo so klasicne po moji ocene enostavno predrage....... saj pravim ce imas denar je ta knjiga OK zadeva

lp
baklawah

Vrni se na Inventor in Inventor Professional

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov