STROJNISTVO.com • Poglej temo - ProE in ploter HP DesignJet 500

ProE in ploter HP DesignJet 500

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

ProE in ploter HP DesignJet 500

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.10.2004 10:34

Pozdravljeni,

kupili smo ploter HP DesignJet 500 in ga ne moremo pripraviti na plotanje direktno iz ProEngineer-ja (v 2001), ampak le prekov windows-ovega vmesnika. Pri tem je problem velika poraba papirja, saj je za tisk formata A2 potrebno v windowsih nastaviti format A1 (vedno en format večji papir) ali pa zmanjšati merilo na cca. 0,9, kar pa pomeni, da risba ni več v merilu.

Kakršenkoli nasvet oz. ali kdo uporblja ravno ta printer.

Lep pozdrav.
Gost

OdgovorNapisal/-a werther » 10.10.2004 13:10

kakršenkoli predlog:
zmanjšajte okvire risb
za cca 20mm po krajši stranici in cca 40 po daljši.
nihče še ni zavrnil dokumentacije zaradi nepravilnih mer papirja (?) ;-)

lp w.
Bolje pozno, kot nikoli.
werther
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a franca » 10.10.2004 13:51

Probaj uporabit kot ploter DESIGNJET755CM.
Drugače pa imaš pod "Add Printer Type" kar nekaj ploterjev, pa se malo poigraj z njimi.

Lp
franca

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.10.2004 7:04

Pri nas plotamo s HP dj350C, liste pa uporabljemo "oversize", npr. A2 format ima malce večje dimenzije kot 594,420.
Ko nastavljam plotanje v proe moram vnesti tudi koordinate x in y, za vsak format drugačne (da sem jih določil sem porabil kar nekaj papirja) in to na račun, ker proe še vedno nima zloglasnega PLOT PREVIEW :evil:
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.10.2004 22:44

Pozdravljeni,

v nastavitvah za plotanje sem uporabil že vse ProE-jeve nastavitve od DesignJet-a do DesignJet 755CM, vendar z nobenim ne deluje. Tudi preko formata HPGL, ki naj bi ga ploter podpiral ne gre.

Zanima me predvsek ali kdo direktno plota na ta ploter preko ProE-ja in ne preko Windowsow.

Lep pozdrav
Gost

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov