epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Žerjavar napisal/-a:- V kateri smeri bo sleme ostrešja: vzdolžno (smer uvoza avta) ali prečno?
- Ali bosta čelni steni pozidani (lahko tudi nosita trame) do slemena, ali bosta samo zaprti (deske, ...)?
- Ali boš imel pohodno (lahko tudi skladišče, ...) podstrešje (višina 3 m) in bi lahko združil stropno in strešno nosilno konstrukcijo.
- Za količino snega poglej v "Atlas okolja" glede na lokacijo, ali pa povej lokacijo.
- Ali imaš poseben razlog za jekleno konstrukcijo, ali je samo mišljenje, da lesena ni možna? Morda vidiš problem v 10 m dolgem lesenem tramu?
- Predvidevaš lesene špirovce in na njih lesene late?
- Ali predvidevaš tudi toplotno izolacijo v ostrešju?
Kaka skica tvoje zamisli nosilne konstrukcije ne bi škodila.

Sem tudi to probal, pa ni šlo. Ne vem, v katerem programu si risal. Prenesi v slikarja, shrani kot .jpg, v W-explorerju odpri in popravi velikost.poizkusi prosim skico v Word editorju odpret.

Žerjavar napisal/-a:Sem tudi to probal, pa ni šlo. Ne vem, v katerem programu si risal. Prenesi v slikarja, shrani kot .jpg, v W-explorerju odpri in popravi velikost.poizkusi prosim skico v Word editorju odpret.
- Po podatkih ARSO je možno snega 100 do 150 kg/m2. Za račun predlagam vzeti 125.
- O slemenski legi govoriš v dvojini - jaz to imenujem vmesna lega (med kapom in slemenom).
- Ali je tvoja odločitev? Za podpiranje špirovcev 3 kom jekleni nosilec 10 m in 1 kom lesena zidna lega. Za odlagalni podest 3 kom jekleni nosilec 10 m.
- Svetla višina za uvoz 320 cm, v notranjosti 370 cm.

Precej besed bo prihranjenih, če pokažeš skice nosilne konstrukcije ( pogled od spredaj, od strani in tloris z obrisom kritine) Ne pozabi na izmere.Dejan96 napisal/-a:Na vsaki strani bi bil profil naslonjen na zidano steno, ki ima na vrhu betonski "krancel". 3m Iz vsake strani bi bila postavljena lesena pokončna stebra, ki bi podpirala dvokapnico.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov