epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Jermenski prenos ti ne more povečati navora motorja. Lahko pa ga uporabiš, če ti navor struženja ne zadošča za rezanje navojev in imaš to kot opcijo za višje vrtljaje motorja.jerjur napisal/-a: Predlagam še, če imaš možnost naredi še malo jermenskega prenosa. Da še dodatno povečaš navor pri nizkih vrljajih.

Imaš prav. To sem tudi napisal.jerjur napisal/-a: Če zniža z določeno prestavo število vrtljajev z jermenskim prenosom, se za enako prestavo poveča na or.
To je vezano na dejstvo, da ima motor pri nižjih vrtljajih manjšo moč- Če mu za iste vrtljaje rezanja navojev z jermenskim prenosom povečaš vrtljaje (moč) boš za rezanje navojev dobil večji navor.Jermenski prenos ti ne more povečati navora motorja. Lahko pa ga uporabiš, če ti navor struženja ne zadošča za rezanje navojev in imaš to kot opcijo za višje vrtljaje motorja.

vili napisal/-a:ma rezanje navojev na eni taki namizni "singerici"![]()
, pa res ni potrebnega nekega hudega navora, to je filigran, dobro je pa vseeno malo preračunat že malo za mizo, ko še skoraj nič ne stane, malo rezalne sile pri različnih materialih in režimih obdelave - grobo fino, globina reza, podajanje, velike - male hitrosti..., a še znamo...

Imaš prav. Elementi obdelovalnega stroja morajo biti dimenzionirani na max sile, ki nastanejo pri delovanju stroja glede na max moč motorja. Pri tem je upoštevati vse možne prestave (hitrost motorja, ,,,) in ustrezno rezalno površino (špan).vili napisal/-a: , osnova mi je bila pa moč motorja..., bila je to včasih dokaj resna firma in ni bilo zafkancije..., mislim, da gre tako nekako...

Bistvena za moč motorja pri uporabi frekvenčnega pretvornika je toplotna obremenitev motorja (izgube). Za območje 80 d0 30 HZ ne boš dosti zgrešil, če boš upošteval, da je dovoljen moment motorja enak kot pri deklaracji (50 HZ).533 napisal/-a: . in ali sem kaj omejen s časom koliko časa ga lahko držim na (npr 80 hz, ali pa 30 hz).

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov