epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

tomy1 napisal/-a: Prvo, nadstrešek bo namenjen parkiranju 2 avtov, v skrajni sili tudi 3.
Pokrito bo z izolirano (3cm) trapezno pločevino, ... in vijačena direktno na konstrukcijo- brez lat.

Želel bi višine obstoječega stanja. Od tal do balkona ter debelina balkonske plošče z vso izolacijo in oblogami. Od tal do vrha AB plošče na garaži. Pri tej plošči bi bila potrebna skica preseka čez atiko (materjali) in zgornja obloga plošče. In vsaj približne dolžine (smer padca prekritja) od zaželjenega začetka prekritja (najvišja točka) do začetka balkona in do konca balkona ter še od začetka prekritja do začetka AB plošče na garaži. Te podatke rabim, da ugotovim, ali je moj predlog možen:tomy1 napisal/-a: Notranja svetla višina bi bila od 250cm na najnižjem delu do 290 cm na najvišjem (da ne pridem višje od balkonski brat).
Moj predlog: na predvidena dva stebra se namesti kovinsko lego vzporedno z zidom; ima previs 2,9 m. Nanj se postavi lesene stropnike dolžine 7,5 +? m, drugi konec naslonjen na AB ploščo garaže,

MB7 napisal/-a:Na kakšen način pa imaš urejeno dokumentacijo za gradnjo?
Po mojem mnenju boš za ta nadstrešek potreboval PGD in gradbeno dovoljenje za manj zahteven objekt. Za prijavo začetka gradnje boš potreboval PZI v katerem bo tudi izračun statike. Po končani gradnji bo potrebno izdelati še PID in pridobiti uporabno dovoljenje.

Se pa da urediti, da bo nezahteven:MB7 napisal/-a: je manj zahteven objekt.
- največja površina je lahko 50 m2
- nosilni razpon ne sme presegati 5 m.

- Očitno preferiraš tvojo zamisel sestave konstrukcije.Upam, da bo račun prenesel izvedbo z nekim še normalnim sredinskim nosilcem.
Mogoče bi špirovce 12/6 nadomestil z višjimi,

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost