epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Razumem, vendar mislim da bi bilo to bolje, kot sedaj ko se vsake toliko časa iztoči kak litrčekZaspanc napisal/-a:S tem še zdaleč ne rešiš kondenza po ceveh in same vlage v k. zraku.
Resnejši kompresorji imajo tak izpust iz posode nastavljen na vsakih 10÷15 minut po nekaj sekund.
Kljub sušilcu zraka.

Nemelk napisal/-a:Sam razmišljam da bi na dno posode kompresorja, kjer je ročni izpust kondenza, montiral kar elektromagnetni ventil, ki bi npr. 1x dnevno avtomatično za nekaj sekund(ugibam), preko timerja odprl ventil in izpustil vodo ki je v posodi. Tole sem našel npr. http://www.jaksa.si/Slovensko/321502si.html

hook napisal/-a:Nemelk napisal/-a:Sam razmišljam da bi na dno posode kompresorja, kjer je ročni izpust kondenza, montiral kar elektromagnetni ventil, ki bi npr. 1x dnevno avtomatično za nekaj sekund(ugibam), preko timerja odprl ventil in izpustil vodo ki je v posodi. Tole sem našel npr. http://www.jaksa.si/Slovensko/321502si.html
Saj to ti jaz pravim z tem da zgoraj omenjeni Festov PWEA izdelek to opravlja avtomatsko.Ko zazna nabiranje kondenza ga avtomatsko izpusti preko el.ventila!

pkoscak napisal/-a:Pri nas na (oz. v) pocinkanih ceveh in opaziti nobene rjavine, pravzaprav na pripravnih grupah ni videti ničesar podobnega, kot na slikah, ki jih je objavil KY.
Važno je, da narediš nekaj padca, če boš montiral napeljavo iz pocinkanih cevi, da se kondenz steka na eno stran ter da so priključki obrnjeni navzgor, da večina kondenza ostane v glavni cevi.
In ja, napeljava se naredi isto, kot za vodovodne cevi - preja in olje oz. sedaj neka pasta namesto olja.
Bravo!Mislim da si prvi ki si opozoril da morajo bizi priključki obrnjeni navzgor,to se pravi da so na zgornjem delu cevi.

Mislim da imajo Loctite produkte tudi v tinexu Šenčur.Nicomajstr***???*** napisal/-a:Sem zamazal z eposkijem in kolikor kaže za enkrat bo delovalo![]()
Sedaj imam pa še 2 vprašanji:
kje na Gorenjskem (ali pa na splošno) se dobijo različni produkti od Loctita, ker v Merkurju imajo zelo slabo izbiro - zato sem namesto predlagane tekoče kovine, moral vzeti kar navadno epoksi lepilo brez kovinskih primesi... zanima me pa, ker sem gledal pa ima Loctite precej uporabne produkte (prej sem poznal samo tisto proti odvijanju vijakov).
Sicer tam kjer sem slišal, da spoj pušča, sem zalil, sedaj pa nekje še res zelo narahlo (v 1 uri se je samo v ceveh (cca. 5 litrov zraka) tlak zmanjašal za 0,5bara) pušča.
Kako to najlažje preveriti, sam imam v mislih z milnico?
Hvala za vse odgovore!

Nemelk napisal/-a:hook napisal/-a:Nemelk napisal/-a:Sam razmišljam da bi na dno posode kompresorja, kjer je ročni izpust kondenza, montiral kar elektromagnetni ventil, ki bi npr. 1x dnevno avtomatično za nekaj sekund(ugibam), preko timerja odprl ventil in izpustil vodo ki je v posodi. Tole sem našel npr. http://www.jaksa.si/Slovensko/321502si.html
Saj to ti jaz pravim z tem da zgoraj omenjeni Festov PWEA izdelek to opravlja avtomatsko.Ko zazna nabiranje kondenza ga avtomatsko izpusti preko el.ventila!
Cena "mojega" ventila je 53€+10€ časovnik, za festo pwea pa sem našel ceno £230.12/EACH oz. pribl. 260€

štrumf napisal/-a:Seveda, to je le zadnja stopnja izločanja. Odvajalce se namesti bodisi na ciklonske separatorje, na dno tlačne posode, filtre ali pa na sušilnik zraka.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov