Pozdravljeni,
jaz imam en star kolesarski rust, v katerega bi moral vrezati nov navoj, za lezaj/os, kamor nataknes gonilke. Stvar je taka da sem se ze veliko naokoli pozanimal in mi je asistent na strojni v Lj, svetoval naj poiscem orodjarja, ki ima tako imenovan bohrwerk, s katerim mi lahko vreze navoje v isti osi. situacija je pa sledeca:
sedaj je vrezan
z obeh strani desni navoj M 35 x 1 ; 34,8 mm premera, tako imenovani FRA -francoski standard, za katerega se ne da vec dobiti lezajev, zato bi potreboval vrezan nov navoj
prav tako z obeh strani desni navoj ITA 36 x 24 ; 35,9 mm premera, tako imenovani ITA - italjanski standard, da lahko vstavim lezaje, ki se jih brez problema nabavi. debelina stene kamor bi bilo potrebno vrezati navoj je 3.4mm, kar pomeni da bi z novim navojem bila samo se ~2.3mm (tudi to se nisem cisto razjasnil ali bo drzal okvir potlej). tukaj se slika primera kamor bi bilo potrebno to vrezat (ni pa na sliki ogrodje v katerega je treba vrezat navoj)
http://de.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0911102943
Sedaj me zanima, ce kdo to sam dela oz pozna koga s tem bohrwerk strojem, ki bi mi to lahko storil. Naceloma mi je vseeno kje se nahaja, mi bi pa bilo ljubse v okolici Ljubljane ali vsaj okolici Celja.
Hvala vnaprej.