epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
likalnik napisal/-a:Rešitev za suhe bremze so močnejši cilindri in manjša predelava vmesnih plošč.S tem sistemom dosežeš da razteguje v protismeri vrtenja-pri obstoječih zavorah pa razteguje v smeri vrtenja.

Pelton napisal/-a:Drago napisal/-a:Vprašanje za tiste ki ste obnavljali te zavore; kakšen je sploh strošek tega? Predvidevam da se bom letos tega moral lotiti, ker iz leta v leto zavore slabše prijemajo. Lani smo sicer menjali glavni in oba zavorna cilindra, vendar ni kaj dosti boljše...
če vedno slabše primejo, sta lahko dva vzroka. Ali so zavore že izrabljene ali pa so diski mastni (spustil semering na večji polosovini).
Stroški:
kroglice cca 1-2 EUR/kom (mislim da 5kom. za eno stran)
vzmeti cca 1EUR/kom (3kom na eno stran)
zavorni diski 25-35 EUR/kom (2kom na eno stran)
semering (če me spomin ne vara... 10EUR)
Jaz se bom tega lotil kmalu, vendar ne odneham preden da bodo zavore delale, kot bom jaz želel. Ne pa tako kot si bodo same izmislile. Zato si še nabiram kakšne izkušnje/predloge... potem pa bom seveda rezultate delil z vami
lp,M

bostjanz napisal/-a:Pozdrav!
Imam težave z zavorami traktorja IMT 560 in me zanima če je imel še kdo podoben problem in kako ga rešiti.
Problem je v tem da pri zaviranju kolesa blokirajo, če zavore ogrejem (se peljem in tiščim na zavore), potem nekaj časa celo deluje solidno, vendar ko se zavore spet ohladijo je stvar ista, kolesa zablokirajo (eden ali oba), traktor komaj premaknem.
lp

jani91 napisal/-a:mene zanima če je kdo predeloval zavore od imt 560 na mokre zavore. kot sem prbral iz obavlenih prispevkov da so imeli nekateri že original mokre zavore. Ali je potrebno menjati tudi potisne plošče ali samo ferode in kako je bilo izvedeno okrog olja in tesnenja pri izhodu gredi iz ohišja? in se vam že v naprej zahvaljujem za nasvete in podatke.
lp jani

Nikola Tesla napisal/-a:Zdravo
Sedaj ne vem če bo moje vprašanje primerno za tole temo.
Kakšno vrsto olja se priporoča za mokre zavore (ciljam na kosilnico BCS) - se lahko vzame to olje za transmisijo ali
so to posebna olja z dodatki za zagotavljanje večjega trenja pri zavorah ?
Lp.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov