epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Slavc napisal/-a:Mora pa ti biti jasno, da batni kompresor ne sme obratovati neprekinjeno daljši čas. V kolikor deluje 5 min, mora nato 5 min mirovati, da se hladi.

Slavc napisal/-a:Tvoji podatki ki si jih navedel ne morejo biti točni. Kompresor ki ima 7,5kW elektromotor ima sesalni pretok okoli 1200 l/min. Torej je efektivni pretok dobrih 900 l/min. Razmišljam, da ti nekdo prodaja Trudbenikov kompresor, katerega starost je verjetno okoli 30 let in vprašanje je v kakšnem je stanju.

robit napisal/-a:Slavc napisal/-a:Tvoji podatki ki si jih navedel ne morejo biti točni. Kompresor ki ima 7,5kW elektromotor ima sesalni pretok okoli 1200 l/min. Torej je efektivni pretok dobrih 900 l/min. Razmišljam, da ti nekdo prodaja Trudbenikov kompresor, katerega starost je verjetno okoli 30 let in vprašanje je v kakšnem je stanju.
Trudbenikov kompresor ima razmerje sesalni in efektivni pretok cca 1:2, torej bi imel efektive nekako 600 l/min.
Po moje ne gre za dobrega, starega a preživetega jugića ampak za nek kitajski kompresor - iz spletne prodaje ali pa iz trgovin z nizkocenovnimi artikli. Torej je potrebna previdnost...
@anej: tesnil ne boš uničil, če gre za kvaliteten batni kompresor, ki lahko deluje tudi daljši čas. Ceneni kitajski ponaredki kompresorjev pa bodo zaribali po nekaj urah preveč resnega dela. (pa to ne mpomeni da so vsi kitajski kopresorji zanič)

AnejTS napisal/-a:Torej, dajte mi predlagati, nekater firme ki so dobre.
Ali kake kompresorje (lahko nove) ki imajo dobre karakteristike in imajo ceno do 1000EU.

ShAArK napisal/-a:Bom še šel pogledat tega Abaca, vendar na spletu imajo samo 200 litrskega in več.Jaz pa bi imel rajše 1 faznega, ker ga lahko na več mestih priklopim.Zakaj je bolše 3 faznega?

ShAArK napisal/-a:Na to pa nisi pomislil nisem.
Drugače pa je kompresor čisto dovolj za takšno uporabo kot sem omenil?
Ker če ni te dam rajše nekaj denarja več in kupim močnejšega, ker kompresorja nemislim menjavat vsaki 2 leti.

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost