epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Potem pa res ni kaj z temi kitajskimi jajcami...kai pa se še rado pokvari če odmislimo geometrijo stroja? Z katerim modelom pa imaš izkušnje?Alu.pro napisal/-a:Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe...

hscnc napisal/-a:Pa sej za te dnarje dobiš že solidnega cncja...
...vem za enega Mahota 1000 če te zanima s Haindeinhain krmiljem....

gregor24 napisal/-a:hscnc napisal/-a:Pa sej za te dnarje dobiš že solidnega cncja...
...vem za enega Mahota 1000 če te zanima s Haindeinhain krmiljem....
Mene zanima tako informativno,kateri letnik in cena...
lahko na ZS.

pzagar napisal/-a:Tudi jaz sem se odločal za klasični rezkalni stroj. Na koncu sem kupil rabljen CNC rezkalni stroj Moris Seiki za isti denar.
Ne bo ti žal.

klemen91 napisal/-a:Potem pa res ni kaj z temi kitajskimi jajcami...kai pa se še rado pokvari če odmislimo geometrijo stroja? Z katerim modelom pa imaš izkušnje?Alu.pro napisal/-a:Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe...

Alu.pro napisal/-a:klemen91 napisal/-a:Potem pa res ni kaj z temi kitajskimi jajcami...kai pa se še rado pokvari če odmislimo geometrijo stroja? Z katerim modelom pa imaš izkušnje?Alu.pro napisal/-a:Več kot več izkušenj z WD tehnikovo klasično rezkarco, in o 3stotah sanjaj pa 20urah uporabe...
Se opravičujem za pozen odgovor. Zadeva je taka da recimo z glavo fi 60 ali že 4o če imaš odvzem 1mm pa 360mm/min pomika (kar je maximum) zgornji del trese ko satan. Po X aksi recimo ti zabija vbistvo celo mašino...če razumeš...bzw totalno.... gre pa za tale model... http://wd-tehnik.si/index.php?option=co ... 71&lang=sl oz URS3 model...jajace resnično jajace...to ti je za aluminij, plastiko itd vredi, za jekla tudi vendar recimo evo parametere za normalno delo... odvzem do max 0.5mm pomika 360, obratov recimo690 z 63glavo okrogle ploščice.
Tole še gre nekak ok...kar je več pa ropoče po getribih tak hudo da ne veš kdaj bo padla narazn....resn, pa zelo netoga je zaradi sistema kot je za vertikalno rezkanje...namreč cel zgornji del je gibljiv, oz ga lahko okol zasučeš, držita pa na poziciji vse skup dva m16 vijaka. Bolj solidno je že deo če delal horizontalno....samo dvomim da ti bo tak način prišel v upoštev veliko. Recimo sprememba smeri vrtenja špindla če vrezuješ navoj....groza in strah, zruži pa sveder zlomi, to je vsa korist. Še in še bi našteval...problem stroja je popolna geometrijska zgrešenost. niakakšne togosti ni. Če že kupuješ potem obvezno URS4 model....je pa že soliden.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov