epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

mase napisal/-a:Imam problem pri privijanju vijaka,ki mora biti privit 3700Nm.Ponavadi so podatki za take vijake dani v stopinjah.Se pravi najprej nekaj njutenmetrov potem pa določeno toliko stopinj.Imam moment ključ do 1000 Nm,kar pa je premalo.Imam pa tudi reduktor s prestavnim razmerjem 1 proti 22.Sedaj pa me zanima,če dam ta reduktor na vijak ki mora biti privit 3700Nm,in ga privijam s manjšim moment ključem nastavljenim na 168,1Nm (3700 deljeno 22 je 168,1) ali privijem potem vijak s potrebno silo.Nekateri mojstri so dolga leta delali tako toda po mojih preizkusih do 1000Nm. temu ni tako.

Da, motiš se! Pa še enote imaš napačne.ali se motim

mase napisal/-a:Ja govoril sem o vijakih,ki jih je treba priviti kar močno.Na kakšnih batnicah od hidravljičnega cilindra je pa potrebno odviti in priviti tudi matico,ki se zateguje zeelloo močno.In zato moraš imeti potrebno orodje,da ne delaš kar na pamet.Če se ti taka matica odvije v cilindru ga lahko potem kar vržeš stran in nabaviš ali narediš drugega, kar pa ni poceni.Se pa strinjam s tabo glede segrevanja ampak to je samo za določene namene.lp.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov