STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plačan projekt za strojnika oz obrtnika

Plačan projekt za strojnika oz obrtnika

Pomoč pri oblikovanju in uresničevanju inovativnih idej.

Moderator: -M-

Plačan projekt za strojnika oz obrtnika

OdgovorNapisal/-a neroeng » 15.6.2011 21:27

Pozdravljeni,

iščem obrtnika oziroma strojnika, ki bi bil sposoben realizirati nekaj predelav kavnega avtomata. Ni nujno, da vse naredi en človek. Nnekdo s CNCjem lahko naredi "Predelavo 1" in nekdo drug "Predelavo 2".

Projekt je plačljiv.

Detajle projekta in kontaktne informacije sem zbral na tej strani: http://dev.kulfun.com/Projekt.htm

Za dodatne informacije pokličite ali pošljite email.

lp, Damjan
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

Re: Plačan projekt za strojnika oz obrtnika

OdgovorNapisal/-a neroeng » 16.6.2011 13:57

1000 eur za obe predelavi?

Predlogi?
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 16.6.2011 16:44

ni problem 1000 eur, iz priloženih podatkov ga ni, ki bi lahko ocenil potreben materijal in čas obdelave. Je pa le treba kaj več za ponudbo.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a neroeng » 16.6.2011 17:45

magnum44 napisal/-a:ni problem 1000 eur, iz priloženih podatkov ga ni, ki bi lahko ocenil potreben materijal in čas obdelave. Je pa le treba kaj več za ponudbo.

Ni mišljeno, da bi nekdo sestavil ponudbo že samo na podlagi mojega opisa problema.

Opisal sem problem zelo na kratko in na splošno. Za kaj več pa me bo potrebno poklicati. Itak bi se dobili in bi se avtomat pogledal in predebatirale možne rešitve (in seveda cena).

Sam tudi nisem sposoben to detajlno opisat, ker nisem strojnik in niti ne vem kakšna bi bila najboljša rešitev. Bolj se mi gre za to, da najdem nekoga, ki bi se *poglobil* v sam problem in našel ustrezno rešitev (ne samo implementiral "moj amaterski" predlog. Tisto kar pa jaz lahko brez problema definiram, so pa zahteve, da se ve kaj je cilj narediti.
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 33test » 16.6.2011 20:57

A te lahko samo vprasam po izobrazbi?
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 17.6.2011 7:20

Ali obstaja možnost, da na tem forumu nekdo nekaj vpraša, brez da bi se takoj pojavil nekdo pameten, ki se takoj potrudi dokazati svojo strojniško superiornost. :roll:

Uspel sem spoznati par ljudi s foruma in opazil, da je sposobnost obratno sorazmerna s pametovanjem na forumu. :-?
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a cile » 17.6.2011 8:00

KY napisal/-a:Ali obstaja možnost, da na tem forumu nekdo nekaj vpraša, brez da bi se takoj pojavil nekdo pameten, ki se takoj potrudi dokazati svojo strojniško superiornost. :roll:

+1
cile
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 17.6.2011 8:53

KY napisal/-a:Ali obstaja možnost, da na tem forumu nekdo nekaj vpraša, brez da bi se takoj pojavil nekdo pameten, ki se takoj potrudi dokazati svojo strojniško superiornost. :roll:

Uspel sem spoznati par ljudi s foruma in opazil, da je sposobnost obratno sorazmerna s pametovanjem na forumu. :-?

V kolikor je to letelo name, sem ga prijazno vprašal kaj je po izobrazbi. Nic drugega.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Plačan projekt za strojnika oz obrtnika

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 17.6.2011 8:56

neroeng napisal/-a:1000 eur za obe predelavi?
Predlogi?

Ma sej sliši se v redu na prvo žogo ampak če realno pogledaš kaj in koliko je dela, samo predelava 1:
-Zasnova in Konstruiranje, tko od oka za enega izkušenega en teden razmišljanja, skiciranja, brskanja za obstoječimi rešitvami, razstavljanja avtomata,....itd, 2 ali 3 predlogi rešitev....30h
-Risanje 3D/2D dokumentacije, prilaganje naročniku , iskanje optimalne konstukcije....30h
-Izdelava ročno+programiranje+CNC+montaža,....40h
-Proba, testiranje, dodelava, potencialno spreminjanje konstrukcijskih rešitev,....20h
-Vožnja gor dol, po material, do kooperantov, do naročnika....20h
-Material od oka....500€
Torej pod črto 140h+500€, pa so ure zelo skopo odmerjene,....

Predelava 2 pa ene pol tolk,...

lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 17.6.2011 9:05

predelava 2 zgoščevanje

sam sem včasih delal v prehrambeni industriji in takrat so obstajali dodatki ki so exspandirali mleko oz je zgoščevali pri temperaturi več kot 100 stopinj,če želiš penjenje in tako prihraniš na masi,princip je precej preprost po principu venturijeve cevi se dodaja dušik v tekočino ka koncu je ventil,ki se odpira pod tlakom,če hočeš lepo peno v mleku je potreben nadtlak cca 0,5 bara
je pa možno,da vse skupaj peniš v nadtlačni posodi in doziraš,nastal bo problem pranja in sterilizacije posode.

predelava 1 doziranje večjih lončkov

ta aparat je sestavljen,kar pomeni da nekdo kupi dele in aparat sestavi,dobavitel dozatorjev ima tudi dozator za večje kozarce v ameriki je kava večja in kozarci so večji,nekje na delu je en odtis ali žig dobaviteja in njega vprašaj.

lep pozdrav
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a neroeng » 17.6.2011 10:25

@33test: po izobrazbi sem racunalniski tehnik, po horoskopu pa bik. Stanje na bancnem racunu... Ah to pa naj ostane skrivnost :D (dovolj za ta projekt, in se za kaksen drugi...)

V Ameriki, kjer sem tudi delal 1 leto, ni nikoli noben vprasal kaj sem po izobrazbi, ampak kaj znam. Ampak ok mogoce kdo rabi vedeti za mojo izobrazbo predno lahko sodeluje z mano.

@Zmago1: koncno eden, ki razmislja, kaj je treba naredit. Jaz nisem strokovnjak s tega podrocja, tako da sem pac "ustrelil 1000 eur" tja v en dan. (kot teaser da ljudje zacnejo razmisljat, ker drugace sploh ne bi bilo odziva)

Jaz pricakujem, da dobim kaksne 3 sposobne ljudi in potem na podlagi njihovih izkusenj in pristopa k resevanju problema izberem pravega - za katerega bom verjel, da bo resil moj problem.

Naj povem ze v startu, da iscem strokovno resitev, kvalitetno. Ne bom po defaultu izbral najcenejse.. V primeru da ne bom vedel kdo je najbolj strokoven in verodostojen, bom pac gledal tudi na kriterij cene. Pac trzna ekonomija...

ZA STROKOVNO RESITEV IMAM DENAR!

Glede "predelave 1" in "predelave 2". Dejansko mi je predelava 2 se bolj pomembna, ker zna vplivati na predelavo 1 (kako se predela podajalnik lonckov - zaradi protorske umestitve predelave 2 v predelavo 1... Stvar debate.. ne morem na dolgo in siroko razlagat tukaj, ker bi se morali pogovoriti ob samem avtomatu, da pokazem na kaj mislim)

@igorb: sem isto razmisljal, samo se mal zakomplicira. Bom na kratko ...

Glede mleka... Ni samo mleko. Nastane problem, ker se dusik topi v mascobi in ko pride tekocina na atmosferski tlak (iz posode ven) se ta raztopljen dusik razsiri in povzroci da se poveca volumen in posledicno zgosti... Pac to je princip pri smetani, ki jo delas z N2O. Problem je, da imam jaz premalo mascobe oz. nisem pripravljen dati toliko mascobe noter kot bi jo potreboval za ta primer. Plus gre za mrzle napitke (kar je se predelava 3, vendar ta ni zahtevna in je sploh nisem našteval).

Poskusil so tudi druge variante, z naravnimi zgoscevalci (guar gum, xanthan gum).. Problem le teh je pa, da ze preko 1% zacnejo delovati kot odvajalo. Sicer so v precej hrane kot dodatki, vendar v merah do nekje 0.5%, jaz pa bi rabil cca 1%. Mozne so se vlaknine, vendar spet iz dolocenih razlogov niso najboljsa izbira...

Glede podajalnika: DA dobi se cup dispenserje za vecje loncke. To je bolj standard v Ameriki, v evropi poznam samo en primer takega aparata in cakam na ponudbo oz ce bom sploh lahko dobil te dele. Narocanje iz Amerike mi ne disi prevec... Sploh pa predelava ni tako zahtevna (ok da se razumemo, je kar nekaj dela, vendar ni rocket science). Ce mi nekdo naredi to tukaj v Sloveniji, potem nisem odvisen od dobre volje dobavitelja (kar se trenutno kaze kot problem) in imam lastno resitev in izdelam poljudno kolicino kot jo rabim... Nekako boljse bom spal se mi zdi.

PS Ce kdo misli, da je sposoben narediti predelavo 1 ali 2, naj se mi javi. Se bomo dobili in pogovorili o detajlih. Lahko mi tudi vnaprej poslje "predlog s ceno", ce koga skrbi da imam idejo in prazno denarnico in bom samo mlatil njegov cas ... Tudi sam nimam casa za kavice in sestankovanje tja v tri dni.
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a neroeng » 17.6.2011 10:31

@igorb: ja pozabil sem se omenit... Ja problem higiene nastane pri kaksnih "posoda" resitvah ... V mislih sem imel ciscenje z izpiranjem ...

Glede detajlov pa konkretno s tistim, ki se bo lotil resevanja problema.
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a neroeng » 17.6.2011 18:18

Medtem ko cakam, da se mi kdo javi... Sem narisal eno skico mikserja po moji ideji. Tole bi mi služilo za eksperimentiranje.

Slika

Rabim nekoga, da mi tole naredi. Proti placilu seveda. Detajle (mere, izvedbo, aplikacijo itd) lahko predebatiramo v zivo / telefonu / emailu.
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a neroeng » 20.6.2011 13:26

Še vedno iščem nekoga, da mi tole izdela.
neroeng
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 20.6.2011 13:31

neroeng napisal/-a:Še vedno iščem nekoga, da mi tole izdela.

Pošlji detaljne risbe na mlesko14@gmail.com.

LP
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov