@33test: po izobrazbi sem racunalniski tehnik, po horoskopu pa bik. Stanje na bancnem racunu... Ah to pa naj ostane skrivnost

(dovolj za ta projekt, in se za kaksen drugi...)
V Ameriki, kjer sem tudi delal 1 leto, ni nikoli noben vprasal kaj sem po izobrazbi, ampak kaj znam. Ampak ok mogoce kdo rabi vedeti za mojo izobrazbo predno lahko sodeluje z mano.
@Zmago1: koncno eden, ki razmislja, kaj je treba naredit. Jaz nisem strokovnjak s tega podrocja, tako da sem pac "ustrelil 1000 eur" tja v en dan. (kot teaser da ljudje zacnejo razmisljat, ker drugace sploh ne bi bilo odziva)
Jaz pricakujem, da dobim kaksne 3 sposobne ljudi in potem na podlagi njihovih izkusenj in pristopa k resevanju problema izberem pravega - za katerega bom verjel, da bo resil moj problem.
Naj povem ze v startu, da iscem strokovno resitev, kvalitetno. Ne bom po defaultu izbral najcenejse.. V primeru da ne bom vedel kdo je najbolj strokoven in verodostojen, bom pac gledal tudi na kriterij cene. Pac trzna ekonomija...
ZA STROKOVNO RESITEV IMAM DENAR!
Glede "predelave 1" in "predelave 2". Dejansko mi je predelava 2 se bolj pomembna, ker zna vplivati na predelavo 1 (kako se predela podajalnik lonckov - zaradi protorske umestitve predelave 2 v predelavo 1... Stvar debate.. ne morem na dolgo in siroko razlagat tukaj, ker bi se morali pogovoriti ob samem avtomatu, da pokazem na kaj mislim)
@igorb: sem isto razmisljal, samo se mal zakomplicira. Bom na kratko ...
Glede mleka... Ni samo mleko. Nastane problem, ker se dusik topi v mascobi in ko pride tekocina na atmosferski tlak (iz posode ven) se ta raztopljen dusik razsiri in povzroci da se poveca volumen in posledicno zgosti... Pac to je princip pri smetani, ki jo delas z N2O. Problem je, da imam jaz premalo mascobe oz. nisem pripravljen dati toliko mascobe noter kot bi jo potreboval za ta primer. Plus gre za mrzle napitke (kar je se predelava 3, vendar ta ni zahtevna in je sploh nisem našteval).
Poskusil so tudi druge variante, z naravnimi zgoscevalci (guar gum, xanthan gum).. Problem le teh je pa, da ze preko 1% zacnejo delovati kot odvajalo. Sicer so v precej hrane kot dodatki, vendar v merah do nekje 0.5%, jaz pa bi rabil cca 1%. Mozne so se vlaknine, vendar spet iz dolocenih razlogov niso najboljsa izbira...
Glede podajalnika: DA dobi se cup dispenserje za vecje loncke. To je bolj standard v Ameriki, v evropi poznam samo en primer takega aparata in cakam na ponudbo oz ce bom sploh lahko dobil te dele. Narocanje iz Amerike mi ne disi prevec... Sploh pa predelava ni tako zahtevna (ok da se razumemo, je kar nekaj dela, vendar ni rocket science). Ce mi nekdo naredi to tukaj v Sloveniji, potem nisem odvisen od dobre volje dobavitelja (kar se trenutno kaze kot problem) in imam lastno resitev in izdelam poljudno kolicino kot jo rabim... Nekako boljse bom spal se mi zdi.
PS Ce kdo misli, da je sposoben narediti predelavo 1 ali 2, naj se mi javi. Se bomo dobili in pogovorili o detajlih. Lahko mi tudi vnaprej poslje "predlog s ceno", ce koga skrbi da imam idejo in prazno denarnico in bom samo mlatil njegov cas ... Tudi sam nimam casa za kavice in sestankovanje tja v tri dni.