STROJNISTVO.com • Poglej temo - Trdokovinski svedri

Trdokovinski svedri

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Trdokovinski svedri

OdgovorNapisal/-a romi » 26.1.2005 20:52

Pozdravljeni

Zanima me ali ima kdo izkušnje pri vrtanju z vidia svedri v kaljeni utop 48HRc. Vrtal bi luknje fi8 na toleranco H7 ali H8 za izmetalne igle. Na voljo imam hlajenje z emulzijo ali zrakom skozi vreteno. Potrebujem podatke glede obstojnosti orodja, ekonomičnosti, ter nasvet glede različnih dobaviteljev. Za odgovore se v naprej zahvaljujem.

LP
romi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jožekpobožek » 27.1.2005 8:29

Pri nas uporabljamo Karnashd in Iscar mislim da so slednji za odtenek boljši in vredni denarja.
Natančnosti pa so relativna stvar-če je sveder nov ali na novo nabrušen potem ok sicer--?.
Če luknje samo vrtaš stvar rada zapleše posebno če so globine okoli 50 mm sicer ni problema.Vendar bi jaz na tvojem mestu za fi8H7 vrtal z svedrom 7.5-vidia in hladil z emulzijo ter nato podrejal luknje z walhaupterjevo glavo -na suho!!!!-na H7.Vso robo lahko nabaviš pri BTS-u.

L.P
jožekpobožek

OdgovorNapisal/-a gost1 » 31.1.2005 16:21

Zdravo
Wohlhaupter je res dobro istruževalno orodje, svedri od Karnascha so tudi dobri, mi uporabljamo Urmo in svedre od Karnascha, nabavljamo pa pri Schmidt hsc
gost1

OdgovorNapisal/-a jožekpobožek » 1.2.2005 7:15

Ja,ja se opravičujem tudi g.Petra Schmidta poznamo :oops:
jožekpobožek

OdgovorNapisal/-a romi » 6.2.2005 15:10

Ker nisem dobil nobenega zadovoljivega odgovora sem se odločil za sveder SECO. Kljub velikemu številu izvrtin(60) in globini 45mm sveder vrta v toleranci in ne kaže posebnih znakov obrabe. Zanimiva pa je tudi cena, ki je cca. 30% nižja od konkurence. Še parametri: S 3000, F 280
direktno do končne globine-fenomenalno!!
romi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov