epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

sassapo napisal/-a:Zanimivo...nihče se še ni javil

damo napisal/-a:sassapo napisal/-a:Zanimivo...nihče se še ni javil
verjetno čakajo, da boš ti določil. Drugače pa se bolj kot ne ve, kdo najbolj "cumpra" v svoji delavnici![]()
Poglej malo poste v forumu.
Sicer se inštrumenta tudi sam nebi branil, vendar mi po definiciji najbolj ne pripada...

sassapo napisal/-a:damo napisal/-a:sassapo napisal/-a:Zanimivo...nihče se še ni javil
verjetno čakajo, da boš ti določil. Drugače pa se bolj kot ne ve, kdo najbolj "cumpra" v svoji delavnici![]()
Poglej malo poste v forumu.
Sicer se inštrumenta tudi sam nebi branil, vendar mi po definiciji najbolj ne pripada...
Očitno je res tako kot praviš...
SNAKE zadeva je tvoja, če jo želiš seveda

amater napisal/-a:čiro1950 jaz nisem skrivnosten.Klimo mi odtaja čisto spodobno tako kot vsem ,priznam pa da se je pojavila težava na veternici kjer se led nabere iz ne vem katerega vzroka , pa tudi ventili žvenketajo predvsem pri odtajevanju ne vem zakaj ,mogoče je premalo plina .Če pa koga zanima odtajevanje zunanje enote ,si lahko ogleda ko bo hladneje in bo leda več,nič ne bom imel proti saj več glav več ve.Sedaj pa konkretno vprašanje na katerega še nisem dobil odgovora koliko več plina se doda glede na izmenjevalec plin voda ki ima en (1)liter prostornine inverter klima.
Hvala zares Amater

Tamy napisal/-a:Tekočina iz izmenjevalca ima temperaturo vstopne vode,večjega podhlajevanja ni, morda je tu kaj narobe? Izmenjevalec je namreč B8/30, takega sem pač imel, res pa je da sem nameraval medsebojno zamenjati z B25/24, ki je trenutno instaliran v TČ 9000 Btu, a se sredi zime nekako ne upam odreči "konju ki vleče". Z programom SWEP sem delal simulacije in bi moral povsem zadostovati. A bi bilo nujno vgraditi še soobcooler in kakšen?
Nastavljal sem tudi pregretje eksp. ventila, poizkusil sem tudi z menjavo šobe (trenutno je št.3), tako manjšo kot večjo, a ni bilo nikakršne spremembe.
Sicer mene sam tlak uparjanja ne bi motil a s tem prihaja do nizke temperature plina (R407)v uparjalniku in do hitrejšega zamrzovanja.
Zanima me, a ima kdo kakšno idejo? Če sem pozabil dati kakšen podatek, povejte, se bom potrudil po najboljših močeh.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov