epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

frapor napisal/-a:Kupujem avtomatsko masko za varjenje. Na kaj moram biti pozoren? Pomembna mi je dobra zaščita za oči. Nekatere maske imajo UV/IR zaščito DIN 15, nekatere DIN 16. Kaj je bolje?
Hvala za odgovore.

dolsina napisal/-a:Nekaj časa nazaj sem kupoval avtomatsko varilno masko, kot jo zdaj ti. Prebral sem verjetno vse kar je v slovenščini o tem in prišel do zaključka da je za kupit maska speedglas 9100x ali xx. Razlika je v velikosti ekrančka in v ceni, stvar je drugače identična. Sem dosti varil z njo in je zelo vredu. Imam pa tudi neko shine kitajsko in ne vidim razlike, razen v €. Je pa 300€ dražja speedglas. Balder nekateri niso priporočali. Sem ene 30 min varil z njo pa je bla v redu. Znajo bit pa dobre tudi lincolnove in froniusove ampak tam je pa cena še višja. Dobi pa se neko lincolnovo za okoli 130€ če se ne motim. Zadnjih dveh nisem uporabljal.Upam da sem ti zadevo nekoliko olajšal.
LP Tadej

SAJKO napisal/-a:Balderjeva , pri varjenju z velikimi tokovi in malo dalj časa, sploh poleti, ko se pregreje, neha zatemnjevati. Ko se ohladi, je pa spet dobra.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov