Napisal/-a dober začetek » 10.6.2012 11:46
Podobno se je meni dogajalo:
povezava pc/ krmilniki preko lpt porta
krmilniki china, mach3
med delovanjem je pričel stroj zamikati začetno ničlo za cca 2-3 mm, včasih je kvadrat naredil kod pravokotnik... končalo se je tako da je stroj dimenzije vnesene v program zmanšal za cca 10 krat.
Rešitev: izbrisal sem celotni operaciski sistem in ga ponovno naložil, seveda sem moral tudi program (mach3) ponovno naložiti in nastaviti.
sicer še ni neke vročine, pa vseno pazi da se ti računalnik in krmilje ne pregreva, ker boš imel težave.
Moje mnenje da se je stroj zaletaval je to da ti je program zatrokiral in ti spremenil nastavitve (hitrost, korak...) in motorji na takšnih nastavitvah niso imeli dovol moči (ali pa preveč in se ti je vreteno zatikalo)
kar se tiče zvokov, vsaj pri meni motorji na različnih pozicijah oddajajo različne zvoke, tudi pri delovanju pri določenih hitrostih (predvsem manjših) postanejo kar glasni, posebno če se zvok prenaša še po celotnem ogrodju stroja.
Pri mojem stroju ločeno napajam računalnik in krmilje, pa nikoli kadar restartam računalnik ne izklopim napajanja na krmilje.
sporoči kako si rešil zadevo
če nemoreš z glavo skoz zid ti bo čelada pomagala