epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Jacks0n napisal/-a:kar se pa tiče same kvalitete študija je pa tako, veliko tistih ki so že nekaj časa nazaj končali fax govorijo da je sedaj ko je bolonjski sistem vse lažje ipd.

Tackleberry napisal/-a:Jacks0n napisal/-a:kar se pa tiče same kvalitete študija je pa tako, veliko tistih ki so že nekaj časa nazaj končali fax govorijo da je sedaj ko je bolonjski sistem vse lažje ipd.
če ne bi slišal, da je bolonjski lažji iz ust profesorjev oz. predavateljev na večih fakultetah, tudi ne bi verjel, da je temu res tako.
Če se pa motijo, se bo pa izkazalo v roku 5-10 let ko bodo nove generacije diplomantov dobilo priložnost, da se izkažejo;)

Tu ti pritrjujem, kljub temu, da je moje takratno doživljanje kot gimnazijca bilo čisto drugačno. Praktično vse mi je bilo novo. Povsod sem imel daleč večje težave kot tehniki, pri nekaterih predmetih nisem imel pojma od pojma (mehanika - trdnost, tehnologija kovin, ...). le pri matematiki sem imel prednost. Šele v 3. letniku sem opazil bistveno prednost gimnazije, ko je prišlo niz teoretičnih predmetov, ki so zahtevali temeljito predznanje matematike, fizike in kemije.sem se namesto na gimnazijo vpisal na srednjo šolo. Že od rosnih let sem opravljal najrazličnejša dela ter si tako kakor mi je čas dopuščal nabiral izkušnje. Po vpisu na fakulteto sem pričakoval da se bo moje znanje nadaljevalo pa na žalost temu ni bilo tako. Na fakulteti smo več ali manj ponovili samo znannje pridobljeno v srednji šoli + poslušali nekaj v praksi popolnoma neuporabnih predmetov. Za nekoga brez kakaršne koli podlage v strojništvu pa priznam da je zanimiv.

Bos napisal/-a:Kakšna je kvaliteta študija v primerjavi z ostalimi evropskimi fakultetami in v čem je razlika? Kakšne so možnosti za nadaljevanje študija v tujini? Obstajajo izmenjave?

favorites napisal/-a:diploma ni več diploma!

Vodopivc napisal/-a:favorites napisal/-a:diploma ni več diploma!
Zanimivo kako vsi vidijo, da na bolonjcu ni več prave diplomske naloge, noben pa ne vidi, da je zaradi tega treba narest 4 izpite več.
Avtorju teme pa... Če nimaš res dobrih vez v vojski al pa relativno zelo bogatih staršev, potem pozabi letalstvo.

zodiac napisal/-a:@frwdl & @fruc
Zanima me kje sta bila na izmenjavi in pa kako bi primerjala kakovost naših fakultet s tujimi?
Zdi se mi da se projekt Erasmus ukinja?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov