Napisal/-a Demz » 5.8.2012 20:34
Država ne bo nič poskrbela. Pravzaprav ji zelo paše in celo politiko delovanja ima tako, da nas drži po malem skregane med seboj. Tako ima še najmanj dela z nami.
Če bi bila država pametna, bi se zavedala, katera roka jo živi in bi jo skrbno negovala. Ampak je še bolj pametna in je naredila vse, da nima pri svojem delovanju nobene odgovornosti. Itak se menjujejo na 4 leta in vsakič začnejo znova, namesto da bi nadaljevali delo predhodnika. Mi pa to gledamo in plačujemo!
Glede odgovornosti, ki je ni ? Npr. prva misel tista asfaltna baza na Planinski vasi, ko so v Šentjurju sprva izdali gradbeno dovoljenje, potem pa preklicali, ker so se vmešali strici z vezami, ko jih je zaskrbelo, da bodo dobili močno konkurenco, ker so do sedaj lahko kartelno držali cene asfaltiranja, sedaj pa temu ne bo več tako.
Kako lahko državna služba kar tako, brez posledic takole po otročje izdaja in preklicuje svoje odločbe? Nihče ni odletel iz stolčka zaradi te svinjarije.
Ali primer Red Bull, ko je čisto na začetku Slovenije okoli 91 - 92 leta nek podjetnik iz Krškega pridobil načelno soglasje za distribucijo za Slo, najel v Vižmarjih skladišče in deponiral pač začetno količino Redbulla za distribucijo po slovenskih štacunah. Zadevo je zavohal Jankovič kot direktor Mercatorja, pocedil sline in zlobiral, da tipu niso izdali sanitarnega dovoljenja, čeprav je bilo obljubljeno. Brez papirjev so ga pustili pol leta, v tem času je seveda potonil sam vase! Nekaj mesecev kasneje je Mercator veselo začel sam prodajati Red Bull! Nikomur se ni nič zgodilo zaradi tega.
Proti taki državi se je težko boriti, ker se obnaša kot stekel pes, ki grize svojega gospodarja oz. roko, ki ga hrani. Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!
V Avstriji je obrtniška ura od 32 EUR naprej, pri nas pa na javnih naročilih iščejo absolutno najcenejšega, pa če gre čisto vse zaradi tega k vragu! Če hočeš iti tja delati, imajo svoj (avstrijski) zakon, po katerem jim moraš dokazati in zagotoviti, da imajo tvoji delavci plačo najmanj tako visoko, kot je njihova povprečna. Nelojalna konkurenca onemogočena. Pri nas ... Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!
V času bivše Juge so se delale še mnogo hujše svinjarije, zato so pa naši predniki nekako ustanovili OZ, da se je dalo vsaj delati. Marsikdo je šel raje ven. Mi, novodobni obrtniki smo pa pozabili na ta instrument in ga prepustili samemu sebi, da si je začel sam sebi pisati delovne zadolžitve in denar, ki ga za to potrebuje. Mi pa to veselo gledamo in plačujemo!
Bizoni smo, dragi Rado, in to na kvadrat! Dovolimo, da pometajo z nami, da nam podstavljajo pod noge razne fušarje na črno, ki nam zbijajo ceno, na obrtno zbornico so pa nam podtaknili svoje ljudi, ki delajo v korist države in ne nam, delodajalcem. Mi pa zopet to veselo gledamo in plačujemo! In se kregamo med seboj, namesto da bi udarili po mizi!
Delo krepeli človeka.