STROJNISTVO.com • Poglej temo - Akrapovic - Slovenci delamo premalo

Akrapovic - Slovenci delamo premalo

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Akrapovic - Slovenci delamo premalo

OdgovorNapisal/-a moi » 25.8.2013 16:54

http://www.finance.si/8345939/(hiti-ted ... o-dostopno)-Intervju-Igor-Akrapovič-Slovenci-delamo-premalo

se kar delno strinjam, posebna cvetka slovenije je pa se, da se izkorisca inzenirski kader za delo, ki bi ga v tujini delali zagnani tehniki. torej da ne izkoristimo delovne sile v polnem potencialu.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Akrapovic - Slovenci delamo premalo

OdgovorNapisal/-a tehnik » 25.8.2013 17:42

Se strinjam. V vsakem podjetju so tisti, ki vlečejo voz naprej in tisti, ki se na voz samo naslanjajo. Na spošno pa produktivna podjetja v SLO izumirajo. Vsi bi poceni kupovali in drago prodajali. Brez veze jamrati. Vsak naj se zase pobriga, pa mu bo lepo. Tako in drugače. Sej smo balkanci. :D
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 25.8.2013 18:17

Ne rečem da nima nikjer prav, a celotno gledano je zgolj dvoličnež.

Rad bi imel visoko izobražen kader, hkrati pa bi profesorjem nižal plače. A njegovi inženirji so pa vsi po Dravi priplavali v Slovenijo?

Pravi, da Slovenci premalo delamo, ker posedamo po lokalih, hkrati pa ima on čas vse to opazovat. Poleg tega imamo 100k brezposelnih, kateri bi se po njegovem morali skrivat doma. Prav tako bi se morali dopoldan doma skrivat vsi, ki delajo 2, 3 in 4-izmenski šiht.

Omenja Nemčijo in Švico. Ja hudiča, potem pa naj vse skupaj preseli tja in izplačuje dvojne plače, ne pa na jug, kjer bo izplačeval še malce nižje plače kot v Ivančni.

Če gre kdo ob 13h domov, je to po njegovem izključno zato, ker je len. Nikakor ne zato, ker si je tisto uro ali dve pridelal med tednom.

Ehja...
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 25.8.2013 18:26

dejstvo je da imamo v sloveniji, ki bi lahko bila po številu prebivalcev občina in ne država veliko preveč javnega sektorja, premalo ljudi pa dejansko nekaj dela in s tem hrani državo...
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 26.8.2013 6:38

Tukaj so se lepo razpisali

http://forum.finance.si/?t=161512

Sedaj prihaja pa še 5 najhujših let mogoče tudi še desetletje, ko se bo odplačevalo zapitek javne uprave.

Za NLB 1.200.000.000€ + NKBM 600.000.000€ + 2.000.000.000€ za obveznice, ki zapadejo naslednje leto + 500.000.000€ za obresti obveznic + naj se še DARSu(ima 3.500.000.000€ kredita) kaj zalomi....kje je šele tekoča poraba za šolstvo, zdravstvo, policijo, vojsko.....

Alenka je pripravljena
Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 26.8.2013 8:01

Lahko je lastniku ene firme govoriti, da slovenci delamo premalo!
Dejstvo je, da je veliko ljudi, ki poleg redne službe še popoldan kaj počnejo, da lahko preživijo! Kaj tile ne delajo dosti?
Dejstvo je tudi, da je veliko ljudi, ki ne dela, so na zavodu in mnogi od teh niso pripravljeni delati, ker se sprijaznijo s tem, da živijo samo za danes, jutri jim bo pa že kdo pomagal! Ni jih sram prositi za pomoč in položnice nosijo od socialne, RK, Karitasa in še kam, prav tako dobivajo pomoč v obliki hrane. Potem jih pa vidiš, ko otroke spravijo v vrtec (ki je za njih zastonj) ali v šolo (kjer imajo hrano zastonj), da sedijo v bifeju, kadijo in pijejo ter čakajo da čas mine. Po otroke v vrtec pa gredo ta zadnji, kot bi bili polno zaposleni!

Potem pa iz tega pride povprečje, koliko slovenci delamo!

Če pogledamo "ta drugo" vrsto ljudi, lahko ugotovimi, da s socialnimi transferji in ugodnostmi za otroke praktično "zaslužijo" toliko, kot nekdo, ki redno hodi v službo za minimalno plačo. Sedaj mi pa povejte, kdo je bolj "pameten"?!

Jaz bi bil za to, da vsi ki prijemajo socialno pomoč, naredijo mesečno npr. 40 ur javnih del, četudi je to pometanje ulic in urejanje okolja, da vsaj malo migajo.

Pa še to, pri Akrapoviču se ne cedi samo med in mleko! To bi moral nekdo, ki tam dela povedati, kaj in koliko dela za neko plačo.

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 26.8.2013 8:17

http://med.over.net/forum5/read.php?147,4687099

sem biu med "28imi" redno zaposlenimi in sem pristal na cesti. kakršna svinjarija se dogaja pri akrapotu jo ne pomnim . nikomur ne privoščim delat v firmi ki ima "mojstre" ritoliznike ki jim je malo mar za navadne delovce. tam si kot številka in nič več. dobit dopust je težka borba, za podaljšan delovni čas ali sobote te kar določijo, drugač pa disciplinska. po tehle sporočilih predvidevam da kar nekaj ljudi ve kaj se dogaja za "lepimi zidovi akrapoviča"

Pogoji dela so nevzdržni : če ne delaš obveznih nadur greš na disciplinsko!
Za 515 neto plače mislijo da so te kupili iz familijo vred... Delavce ocenjujejo kot da niso vredni nič !!! Mislim , da g. Igor Akrapovič nima pojma kaj delajo predpostavljeni z zaposlenimi !!!

moj moz je delal tam tri leta in lansko leto in z vsemi nadurami malico in prevozom je zasluzil največ 1200 evrov, povem vam da za tak denar in delo in pogoji, bi mogli delavci zasluziti ob normalnem delavniku 2000 evrov, ne pa da so vec v firmi kot doma, hvala bogu da je zamenjal sluzbo in da je zdaj vec z nami zasluzi pa podobno, ni dober tam delat, in vsekakor ni tako dobra plača kot se govori, verjetno je zdej kaj večja, ampak moras dejansko imeti na mesec več kot 40 ur nadur, da zasluzis nekaj cez 1200 ur, govorim za delavce ki delajo v kompezitih, skratka ne splača se, pa odnosi ki jih govorite, to ne drzi, moz je rekel, da odkar je sel on stran, jih je slo zihr ze ene 5 komadov, s tem da je moj moz zapustil firmo kaksne 8 mesecev nazaj in da so mu se dolzni ostali eno celo plačo, tako da moj nasvet zene, matere, punce, ce imate rade svoje naj si najdejo, drugo sluzbo!

Nič se nima za hvalit pomoje.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 26.8.2013 8:19

Jaz bi bil za to, da vsi ki prijemajo socialno pomoč, naredijo mesečno npr. 40 ur javnih del, četudi je to pometanje ulic in urejanje okolja, da vsaj malo migajo.
Malo olajšave: za delo sposobni.
Malo oteženo: dnevno 3,5 ure, 22 dni v mesecu. Socialna pomoč je višja, kot minimalna plača za tak delovni čas.
Sprememba namena: Da ohranjajo delovne navade.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 26.8.2013 9:32

Akrapovič je lastnik,govori in dela za svoj denar kar hoče,firmo lahko seli in dela kar hoče z njo,Delavci lahko od njega zahtevajo svoje pravice to je pač normalen tržni odnos.
Mene najbolj moti nekakšen kader med lasniki in delavci, ki je neproduktiven in je proti vsakršnjim spremembam na bolje oz proti vsem novostim,tega ne razumem najbolje,oz tega v tujini ni,tukaj se v resnici ustavi zgodba o pridnosti in začne zgodba o produktivnosti.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 26.8.2013 11:24

Evo produktivnost za par $ na dan. Foxconn http://www.youtube.com/watch?v=7cRBBRwBKlE

Pri nas, bi lahko visoke plače upravičevali samo še z visokotehnološkimi in inovativnimi izdelki. Kar smo pa očitno zamudili. Kdo bo pa razložil raji, da si ne zasluži v celem mesecu za minimalno plačo pa ne vem. Ali upokojencem, da gre miljarda in pol za penzije iz pračuna vsako leto, ki si jo ne moremo več privoščiti.

Slika
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kruster » 26.8.2013 12:22

Tako kot je Akrapovič rekel, delamo premalo, oziroma sam dodajam , dela nas premalo. Če pogledam po lokalnem naselju strukturo prebivalcev: več kot 10 upokojencev, 4 policaji, 1 carinik, 5 zaposlenih v podjetjih, 2 SP, 5 bresposelnih. Od kod se pobere davek za pokojnine, podpore brezposelnim, plače javnih uslužbencev? Upam , da je povprečje strukture prebivalstva v Soveniji vseeno drugačno, vendar se bojim , da ni bistveno.
Kako zegnati razvoj in širejenje proizvodnje in s tem zaposliti čim več "davkoplačevalcev", kar je edina rešitev za Slovenijo?? Z 73% obdavčitvijo inovativnih nagrad in plač strokovnjakov , ki vlečejo voz iz zadolženega brezna???!!! Kdo se bi še trudil in zalagl za napredek, če nima nič od tega , le rizik in odgovornost!!
kruster
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 26.8.2013 14:48

ma ne mislim,da delamo premalo,sam sem lep del svojega življenja delal v tujini,v samem delu ni razlike,razlika je v organiziranosti,v firmah ki niso privat oz so prepuščene nekakšnemu srednjemu managementu oz kvazi managerjem ki so jih kupili (skoraj zastonj) je to katastrofa in potem prodajajo roke po 6€ na uro sami sebe so uspeli prepričat, da se nič ne da in da je vse težko,potem pride svetli trenutek dneva- malica.
ljudje ki so brezposelni pač izkoristijo kar se da,mislim da smo vsi enaki.
jaz osebno mislim,da vsakdo ki ima delo lahko dela ampak koliko je produktiven je vprašanje za milion dolarjev.
potem je tu seveda država,ki stane preveč,ampak tako smo hoteli.
in po mojem največji problem firme ne vlagajo v razvoj zato lahko prodajao samo roke po 6€ na uro,poraja se mi vprašanje ali smo programirani da postanemo nekakšen poceni yob shop,malo verjetno ker nas je premalo.
in ob vsakih volitvah izvolimo nove poslance,če pogledamo realno med temi izbranci ni nikogar,ki bi ustvaril neko bogatstvo v svojem življenju,kako bodo poskrbeli za nas če še zase niso sposobni je drugo vprašanje za mislim več kot milijon
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a moi » 26.8.2013 16:23

zakaj si pa potem prisel nazaj? (sploh k si bil ti uni k si nekaj pisal o risanju doma)
pa dost firm ma kvazi managerje, brez skrbi. slovenskih, nemskih, britanskih...
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 27.8.2013 11:54

dragi moi
mi smo doma v evropi, gospod Pahor je vceraj lepo povedal,sicer sem iz primorske,svet je postal majhen,blizu mene so 3 letališča najbolj oddaljeno je cca 1,5 ure,parking dobiš takoj,dežela je lepa in ljudje so pridni,zjutraj spit kavo s prijatelji- neprecenljivo.wiski je pa enak po celem svetu.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a acme12 » 27.8.2013 16:59

kruster napisal/-a:Tako kot je Akrapovič rekel, delamo premalo, oziroma sam dodajam , dela nas premalo. Če pogledam po lokalnem naselju strukturo prebivalcev: več kot 10 upokojencev, 4 policaji, 1 carinik, 5 zaposlenih v podjetjih, 2 SP, 5 bresposelnih. Od kod se pobere davek za pokojnine, podpore brezposelnim, plače javnih uslužbencev? Upam , da je povprečje strukture prebivalstva v Soveniji vseeno drugačno, vendar se bojim , da ni bistveno.

Ne ni bistveno drugače drugod. Čudim se, da že par let nazaj ni šlo vse v božjo mater. No v moji nekdaj živeči kmečki vasi je struktura malce drugačna:
1 brezposelen, ca. 15 penzionistov, 3 hišniki po šolah in domovih, 2 državna rangerja v narodnem parku (nekdanja pandurja), 1 darsovec - fizikalc, 1 birokratka za šalterjem, 1 medicinska sestra, 1trgovka, 4 familiarni gostilničarji, 1 ki skrbi za ostarele na domu, in 3 delavci ki ustvarjajo produkt 1 gastarbajter ki se vozi v AT, 1 občasni delavec, ostalo je šolo obvezna otročad in nekoristni vikendaši - 100% penzionerji. Tako, da jih je v volilnem imeniku dobrih 60 kom. Pet domačij ima doma manjše kmetije. Če povzamem na hitro, 3 je delavci, ki ustvarjajo produkt od 60 polnoletnih vpisani v imenik. Žalost.
Zadnjič smo na pikniku s prijatelji igralu nogomet. Javna uprava proti gospodarstvu. Ker so igrali vsi tega zmožni, nas je bilo 4 iz gospodarstva proti 8 iz javne uprave. Ti so za živi ščit k sebi vzeli še otročad. Kljub temu, da smo bili boljši igralci, nas je javna uprava logično uničila. In to je tudi naša usoda. Kljub temu, da se trudimo, smo boljši, bo šlo vse v maloro. Preprosto, ker drugače ne more funkcionirat.
Takulelele imamo:
Priponke
hirearhična lestvica.jpg
hirearhična lestvica.jpg (39.9 KiB) Videno 9017 krat
M.
acme12
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost