STROJNISTVO.com • Poglej temo - Obrtna zbornica

Obrtna zbornica

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

Re: Obrtna zbornica

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 19.4.2013 9:57

Demz napisal/-a:In tu imate tisti, ki verjamete, da zbornice ne potrebujemo več.

Nič nimam proti zbornici dokler je članstvo prostovoljno.Najbrž je parim posameznikom veliko pomagala plačevali so pa vsi in to obvezno.Če bi vsi imeli kakšne koristi ne pa samo obveznost plačevanja se nebi bali za svoje člane oz.članarine.Če bi zbornica delala dobro za vse in bi imeli vsi nekaj od tega se jim nebi bilo treba bati za upad članstva oz. denarja.

Ne mi govorit, da je to zato ker zbornica več ne dela.Zbornica zaenkrat še vedno dela "z vso paro"ravno tako kot je delala ,ko so uzakonili 50eur za plačevanje z gotovino.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 19.4.2013 10:14

Obrtna zbornica se je izrodila in jo je treba resetirati.Zadnjih 10 let dela samo za svoj žep - žep zaposlenih v njej, tako kot v bistvu vse državne službe pri nas. Splošen pojav v Sloveniji!

Vendar smo brez nje goli in bosi proti zakonodajalcu. Treba jo je ugasnit, segnat ščurke in podgane ven in ponovno zagnati z našimi ljudmi.

Takole vidimo, koliko smo vredni v naši državi. Imamo oblastnike, ki se obnašajo kot rak - rana in nas žrejo pri živem, dokler ne bo vse skupaj šlo v maloro.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lepljiviavto » 28.10.2013 6:52

Pozdravljeni
Kako kaj zdaj oktobra je skoraj konec ??
lepljiviavto
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 28.10.2013 8:46

lepljiviavto napisal/-a:Pozdravljeni
Kako kaj zdaj oktobra je skoraj konec ??

Izjavo je bilo mogoče že prej dati , po 27.10 .2013 pa imaš proste roke,.l.p.
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

Ideja za zagon gospodarstva

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.10.2013 18:30

Bilo mi je dolgčas za volanom in sem takole razmišljal:

Vsi se strinjamo, da je treba zagnati gospodarstvo. Npr. takole:

Ob nabavi materiala plačam dobavitelju DDV, material oplemenitim in ga zaračunam kupcu po višji ceni, skupaj z DDVjem. DURSu pa nakažem samo razliko v DDV-jih, izstopni minus vstopni. Tako gre knjigovodsko.

Ker je plačilna nedisciplina, ki je nikakor ne moremo ukrotiti, je nekje v procesu veriga denarnega toka prekinjena in denar ne kroži - posledično gospodarstvo crkuje. "Umira", je prelepa beseda :-? .

Če bi država pristala na obračun DDVja po plačani realizaciji, bi moral vsak v verigi imeti prej plačane vstopne davke, se pravi obveznosti do dobaviteljev, preden bi si smel obračunati izstopni DDV. Denarni tok bi stekel.

Saj vem, kako idealistično je tole, še nikoli v zgodovini si država ni privoščila takega podviga (ji ni nikoli bilo v interesu), ampak pravično bi pa bilo, pa efektivno tudi.

Kaj pravite?
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 31.10.2013 8:48

SAJ ŽE OBSTAJA MOŽNOST plačila DDV po plačani realizaciji, pogoj je le neki maksimalni letni promet. Jaz obračunavam tako že nekaj let - odkar je možno. Nisem nikomur nikoli nič dolžan, celo plačam predčasno pred koncem obračunskega obdobja - ravno zato, da si lahko takoj odbijem vstopni DDV, ne pa da bi ga istočasno plačal dobavitelju in še državi. Vendar nas je takih zelo malo, skoraj ga ni, ki bi plačeval na dan zapadlosti. Torej ta rešitev ni dosti vredna, ker ni za vse uzakonjena, ampak na izbiro.
Še huje je pa, da lopovom firmo izbrišejo, po novem zakonu pa lastniku nič ne moreš - celo pred izbrisom sodišče rešuje mojo elektronsko sodno izvršbo - popolnoma čisto in jasno - skoraj eno leto - v tem času so firmo zradirali, jaz se za terjatev obrišem pod nosom (če ima kdo posla z njimi - nekoč firma CFS d.o.o., danes nova firma ALSTOR d.o.o. - če vas obiščejo, se jih na daaaaleč izogibajte)
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 31.10.2013 19:33

Pogrešam predstavnika obrtne zbornice, ki bi bil prisoten na forumu. Ali še niso slišali za ta forum? Ali se jim zdi izpod časti zagovarjat za vaše očitke?
Ne vem če vas je kdo iz zbornice, vas člane od katerih in zaradi katerih imajo oni tam debele plače, obvestil o kakšnih srečanjih, sestankih, povpraševanju tujih podjetij,....
Za vsak slučaj, če kdo še ne ve prirejajo Adventage Austria srečanje v Ljubljani. Poglejte na njihovi strani http://www.advantageaustria.org/si/Oest ... en.sl.html
Toliko za enkrat z moje strani.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 31.10.2013 21:36

magnum44 napisal/-a:SAJ ŽE OBSTAJA MOŽNOST plačila DDV po plačani realizaciji, pogoj je le neki maksimalni letni promet. Jaz obračunavam tako že nekaj let - odkar je možno. Nisem nikomur nikoli nič dolžan, celo plačam predčasno pred koncem obračunskega obdobja - ravno zato, da si lahko takoj odbijem vstopni DDV, ne pa da bi ga istočasno plačal dobavitelju in še državi. Vendar nas je takih zelo malo, skoraj ga ni, ki bi plačeval na dan zapadlosti. Torej ta rešitev ni dosti vredna, ker ni za vse uzakonjena, ampak na izbiro.
Še huje je pa, da lopovom firmo izbrišejo, po novem zakonu pa lastniku nič ne moreš - celo pred izbrisom sodišče rešuje mojo elektronsko sodno izvršbo - popolnoma čisto in jasno - skoraj eno leto - v tem času so firmo zradirali, jaz se za terjatev obrišem pod nosom (če ima kdo posla z njimi - nekoč firma CFS d.o.o., danes nova firma ALSTOR d.o.o. - če vas obiščejo, se jih na daaaaleč izogibajte)

Kokoravci... :lol:
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mihko » 26.11.2013 8:21

A ima že kdo izkušnjo, kakšen je najenostavnejši postopek za izpis iz OZS?

Lp!
mihko
Sodelavec
Sodelavec

Prejšnja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov