Da še grem bolj v specifiko...
Zanima me...
Ali mi zna kdo razložit, kako na nekem modelu oz. ali več podobnih delih določim neko specifično osnovno ravnino ki mi bo v pomoč pri pozicioniranju modela v assemblyu v neko drugo ravnino, ki jo bo nosil nek drug model?
Ta prvi model pa sploh ne bo imel ravne površine in bo v bistvu nesimetričen kar zna bit problem pri nekem osnovnem pozicioniranju? Pa tudi koordinatni sistem modela je daleč stran od njegovega središča oziroma je na nek način izgubljen sistem...
Kako najlažje določim to ravnino oz. kako uspem centrirati model v neko težišče da bom potem brez težav modeliral...?
Ali je tukaj kakšen avtomatizem glede točk, ravnin, koordinatnih sistemov? Ali je vse peš metoda da se naredi koordinatni sistem in potem je to vse igra ravnin in njihovih kotov?
Ker glavna težava je tudi ta da morajo biti vse ravnine med seboj pod 90° kotom da program uspe potrditi model v neko ravnino... oz. da postane fixen ter obarvan pozitivno?
Ali je tukaj kaka možnost da že prvič določimo optimalne vse tri ravnine na določenem modelu da ga uspemo fixirati? Ker se potem če je vse peš metoda ravnine dobesedno prekrivajo in utežujejo modeliranje ker enostavno mine tudi potrpljenje...