STROJNISTVO.com • Poglej temo - Creo 2.0 - Assembly okolje - zapisi

Creo 2.0 - Assembly okolje - zapisi

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Creo 2.0 - Assembly okolje - zapisi

OdgovorNapisal/-a Rooskie » 26.12.2013 17:59

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje... :)

Ali ima morda kdo narejene kake zapiske o obvladovanju modelirnika Creo ali ProE?
Natančneje rabil bi kakšna navodila o modeliranju v Assembly - design?
Zapiske morda v wordu ali pdf fajlu...? Ali pa če kdo pozna kakšno dobro knjigo o tem poglavju Assemblya (modeliranje sklopov)?
Namreč zanima me predvsem pravilno modeliranje v Assembly okolju (sestavljanje, definiranje ravnin, skeletov in vse ostale zmožnosti sestavovov itd....)

Za info. se že vnaprej zahvlaljujem in vas lepo pozdravljam!
Rooskie
Pripravnik
Pripravnik

Re: Creo 2.0 - Assembly okolje - zapisi

OdgovorNapisal/-a moi » 27.12.2013 1:19

nekaj je v tutorialih, ostalo pa ze sam ugotovis...
https://www.google.com/search?client=op ... 8&oe=UTF-8
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rooskie » 27.12.2013 14:14

Da še grem bolj v specifiko...
Zanima me... :o
Ali mi zna kdo razložit, kako na nekem modelu oz. ali več podobnih delih določim neko specifično osnovno ravnino ki mi bo v pomoč pri pozicioniranju modela v assemblyu v neko drugo ravnino, ki jo bo nosil nek drug model?
Ta prvi model pa sploh ne bo imel ravne površine in bo v bistvu nesimetričen kar zna bit problem pri nekem osnovnem pozicioniranju? Pa tudi koordinatni sistem modela je daleč stran od njegovega središča oziroma je na nek način izgubljen sistem...
Kako najlažje določim to ravnino oz. kako uspem centrirati model v neko težišče da bom potem brez težav modeliral...?
Ali je tukaj kakšen avtomatizem glede točk, ravnin, koordinatnih sistemov? Ali je vse peš metoda da se naredi koordinatni sistem in potem je to vse igra ravnin in njihovih kotov?
Ker glavna težava je tudi ta da morajo biti vse ravnine med seboj pod 90° kotom da program uspe potrditi model v neko ravnino... oz. da postane fixen ter obarvan pozitivno?
Ali je tukaj kaka možnost da že prvič določimo optimalne vse tri ravnine na določenem modelu da ga uspemo fixirati? Ker se potem če je vse peš metoda ravnine dobesedno prekrivajo in utežujejo modeliranje ker enostavno mine tudi potrpljenje... :)
Rooskie
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a moi » 28.12.2013 7:55

uporabi osnovni koordinatni sistem parta. upam, da ga nisi dal nekam v hojladri, ko si ga modeliral. ce pa si, pa pejt nazaj v part design in uporabi translate in rotate, da ga spravis v zeljeni polozaj. alpa naredi nove ravnine (v part designu na tem obstojecem curly partu)
poisci knof v asm, da ti pokaze vse ravnine (planes). v menuju View poglej.

tisto z 90° ni mus, pac mora biti constrainan toliko, da se ne more vec premikat ali rotirat, da rata zelen.

pejt skos tutoriale. tam naredis tut novo ravnino, constrainas part v asm ipd.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rooskie » 28.12.2013 16:45

Hvala moi to vse razumem... sam morda nisem dosti točen pri vprašanju...

Razumem glede parta in koordinatnega sistema... ta mora imeti neko središče...

Problem je ko jaz dobim model oziroma sestav ki nima definiranega koordinatnega sistema oziroma ga ima vendar je koordinatni sistem definiran daleč stran od sklopa...model oz. modeli so sestavljeni iz več partov ki tvorijo celoto imajo pa samo en skupni koordinatni sistem (ki je definiran na kupu daleč stran)... koordinatni sistemi teh modelov (ki v osnovi tvorijo assembly) so pozicionirani daleč stran od modelov (oz sestavljenih modelov) tako da moram jaz v modelnem assemblyu iskati neko skupno točko za pozicioniranje v neko osnovo nek drug model, ki mi spet tvori neko celoto ki jo gradim jaz...
Kako bi jaz potem v assemblyu najlažje posikal to točko oz. nov koordinatni sistem kateri bi mi bil v pomoč pri definiranju glavnih treh ravnin in bi že v assemblyu definiral neko novo pozicijo za kasnejše nadalnje modeliranje sestava?

Problem je tudi ta... da bi rad da koordinatni sistem pozicioniral tako da mi potem ravnina obsega čimvečje polje assemblya oz. model bi rad pozicioniral tako da je ravnina pod kotom 45° in ne točno 90°. Da bi mi sestav obsegal največjo fleho naleganja.

Oziroma kako naj poiščem pri assemblyu nek določen kot naleganja ki bi mi bil optimalen in primeren za nadaljno modeliranje sestava oz. model oz. assembly bi rad rotiral v vseh treh ravninan da bi uvidel optimalno naleganje oziroma primerno naleganje za moj sklop??

Upam da sem dovolj razumen... :)
Rooskie
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zagi » 28.12.2013 17:21

kreiraj nove ravnine, ki bodo uporabne za tvoj kakršenkoližeje namen http://www.mechanical360.net/cad-cam/ba ... ments-pro/
drugače pa mislim da "Problem je tudi ta... da bi rad......"krneki.
lep pozdrav
zagi
Zagi
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov