epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

magnum44 napisal/-a:če si uvozil step v sw, ti je verjetno naredil solid part, če so vse površine OK. Če niso, ali je kje reža, si dobil surface model. Zakaj pa bi potem moral z enim klikom obe površini označit ???![]()
Za kater CAM ozirom CNC stroj.? Označiš jih s klikom na eno, držanjem tipk Ctrl in klikom na drugo površino.
Če pa ne deluje... Najprej iz solida naredi surface model- klikni vse površine ki jih ne rabiš (drži zraven Ctrl tipko), potem pa Insert-face-delite face - vse neuporabne se ti izbrišejo.
Nato Insert-surface-knit - poklikaš obe preostali površini in OK-dobiš eno prosto površino.
Kaj bo pa z njo tvoj CNC, se mi ne sanja.
Mislim da poskušaš nekaj narediti s Soldworksom, razmišljaš pa po logiki nekega drugega programa, ki ga dobro poznaš, vendar očitno deluje popolnoma drugače kot SW.
In ni res da na uvoženem step modelu ne moreš nič spreminjati. Ne moreš osnovnih gradnikov, lahko pa marsikaj, če znaš. Premakneš, offsetiraš, izbrišeš, zapreš režo.....

drejach napisal/-a:Po moje je problem že v izvornem modelu, ker če pogledaš zgornji ovalni del ima "šiv" po sredini. Malo sem se poigral in približno zmodeliral obliko ovala s splinom, ekstrudiral in "sfilletiral" in potem lahko dobiš to kar vidiš na spodnji sliki (nisem se ukvarjal s tem, če to točno ustreza izvorni obliki...). Če delaš z ravnimi črtami in krožnicami, dobiš spet razdrobljene površine, kako to potem vpliva na izdelavo pa ne vem, ampak tako se običajno modelira in ni posebnih problemov pri izdelavi (vsaj ne da bi vedel).
Da bi samo z manipulacijo obstoječih površin na obstoječem modelu prišel do želenega rezultata mi ni uspelo...

Freakylion napisal/-a:Bi bilo čisto OK če bi res ta spline lahko narisal bolj točno.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov