STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plinska jeklenka 3kg

Plinska jeklenka 3kg

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Plinska jeklenka 3kg

OdgovorNapisal/-a luka32 » 25.2.2017 9:51

Kaj pa kompresor od hladilnika?
luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 25.2.2017 11:11

še kaj pišejo gasilci o jeklenkah za propan/butan:
http://www.gasilci.org/modules/article/ ... cle.php?22
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 25.2.2017 11:17

Tudi od hladilnika ali skrinje je dober, dosega tlake krepko preko 10 barov, imajo majhen pretok.

Pri vseh kompresorjih od hladilnih sistemov je zelo smiselno, če se vgradi oljni separator , ki je povezan na sesalno stran kompresorja, da se vrača olje. Olja je sicer zelo malo, ampak je, kar pomeni da bo v kompresorju enkrat olja zmanjkalo, potem bo zaribal ;) Separator reši problem, lahko pa se po občutku olje dodaja na sesalni strani.
Če rabiš bolj malo, se ne sekiraš, ko zariba, vzameš drug kompresor iz odpada ;)

Če se uporabi jeklenka od plina za tlačno posodo, jo je seveda treba prej izprazniti do konca, jaz sem jo po praznjenju napolnil z vodo do vrha, potem odlil in tako dosegel, da ni bilo notri ostankov plina. Po tem posegu sem lahko tudi varil po njej, nosilce, nogice, ...
Varjenje zagotovo oslabi tlačno trdnost, ampak za delovni tlak do 6 bar in varnostni ventil cca 8 bar, nisem šel delat tlačnega preizkusa.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a ilboy » 25.2.2017 13:28

Fantje najlepša hvala za izčrpne predloge.Se bom držal vaših varnostnih nasvetov,da ne bo kakšne nezgode.Nekaj pa ne razumem.Vsi pravite,da je 3 kg plinska jeklenka premajhna za uporabo,dobijo se pa bombice s stisnjenim zrakom ravno za ta namen,ki so veliko manjše kot jeklenka (velikost spray painta) in tudi posoda v kateri je zrak je na otip taka kot bi v roki držal spray je pa ena pomankljivost,so namreč predrage.
Ženska je kot šporhet, dobr je da ga maš, da bi ga pa sabo vlaču pa glih ne zgleda
ilboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 25.2.2017 16:25

ilboy napisal/-a:.Vsi pravite,da je 3 kg plinska jeklenka premajhna za uporabo,dobijo se pa bombice s stisnjenim zrakom ravno za ta namen,ki so veliko manjše kot jeklenka (velikost spray painta) in tudi posoda v kateri je zrak je na otip taka kot bi v roki držal spray je pa ena pomankljivost,so namreč predrage.
Nasveti so bili tako točni, kot vprašanje. Kaj pa si povedal o svoji napravi za barvanje?

Tudi na moj nasvet nisi reagiral s podatki, da se izračuna čas barvanja.
Iz volumna jeklenke ter pritiska polnjenja in pritiska porabe se izračuna razpoložljiva količina zraka. Iz porabe zraka ( na uro) dobiš čas barvanja iz ene jeklenke.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 25.2.2017 17:25

ilboy napisal/-a:dobijo se pa bombice s stisnjenim zrakom ravno za ta namen,ki so veliko manjše kot jeklenka (velikost spray painta) in tudi posoda v kateri je zrak je na otip taka kot bi v roki držal spray je pa ena pomankljivost,so namreč predrage.

A misliš da je v tistih piksnah stisnjen zrak? Notri je inertni plin, verjetno v tekoči obliki, to je vse kar vem o tem, ni moje področje.
Če že delam s pištolo za barvanje, je ta povezana s kompresorjem ;)

Če želiš stisnjen zrak in veliko količino, potem si lahko omisliš potapljaško jeklenko, ki se napolni preko 200 barov (spet ne vem točno), tu pa bo velika količina, le polnit ne boš mogel kar povsod. Aja, v vsakem primeru rabiš ustrezen regulator tlaka.

No, na koncu boš ugotovil, da je kompresor še najcenejša in najbolj uporabna rešitev.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a vili » 25.2.2017 21:39

se mi zdi, da je pogonski plin kar butan, sem probal pravkar en deodorant, je gorelo, ja plamen pol metra dolg, res gori..., mi je manjkala še ena roka, da bi zadevo slikal...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavc » 25.2.2017 22:57

Prej bi rekel alkohol pod tlakom.
Brez nič ni nič
Slavc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 26.2.2017 10:19

ja slavc imaš prav... :-?
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ilboy » 26.2.2017 18:11

Žerjavar napisal/-a:
ilboy napisal/-a:.Vsi pravite,da je 3 kg plinska jeklenka premajhna za uporabo,dobijo se pa bombice s stisnjenim zrakom ravno za ta namen,ki so veliko manjše kot jeklenka (velikost spray painta) in tudi posoda v kateri je zrak je na otip taka kot bi v roki držal spray je pa ena pomankljivost,so namreč predrage.
Nasveti so bili tako točni, kot vprašanje. Kaj pa si povedal o svoji napravi za barvanje?

Tudi na moj nasvet nisi reagiral s podatki, da se izračuna čas barvanja.
Iz volumna jeklenke ter pritiska polnjenja in pritiska porabe se izračuna razpoložljiva količina zraka. Iz porabe zraka ( na uro) dobiš čas barvanja iz ene jeklenke.

V uvodu sem lepo povedal,da rabim zrak za uporabo airbrush-a in da ne bom z njim barval avtomobilskih karoserij ali stanovanja,pač pa za manjše stvari in spraševal,če bi bilo to izvedljivo z napolnjeno plinsko jeklenko z zrakom.ne verjamem,pa da so te doze,ki so namenjene temu namenu napolnjene z vnetljivim plinom.
Ženska je kot šporhet, dobr je da ga maš, da bi ga pa sabo vlaču pa glih ne zgleda
ilboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 26.2.2017 18:48

V uvodu sem lepo povedal,da rabim zrak za uporabo airbrush-a in da ne bom z njim barval avtomobilskih karoserij ali stanovanja,pač pa za manjše stvari
S tem še nisi nič povedal. Je razlika, če je ta manjša stvar svinčeni vojak, keramični lonček 2 dl ali otroško kolo. Enostavno verjamem, da obstoja vsaj 10 velikosti naprav za brizganje barve in s tem toliko zelo različnih porab zraka.

Sem ti le povedal, kateri podatki so potrebni za izračun časa barvanja z enim polnjenjem posode.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ilboy » 27.2.2017 18:03

Žerjavar napisal/-a:
V uvodu sem lepo povedal,da rabim zrak za uporabo airbrush-a in da ne bom z njim barval avtomobilskih karoserij ali stanovanja,pač pa za manjše stvari
S tem še nisi nič povedal. Je razlika, če je ta manjša stvar svinčeni vojak, keramični lonček 2 dl ali otroško kolo. Enostavno verjamem, da obstoja vsaj 10 velikosti naprav za brizganje barve in s tem toliko zelo različnih porab zraka.

Sem ti le povedal, kateri podatki so potrebni za izračun časa barvanja z enim polnjenjem posode.

Če že hočete konkretne podatke,kaj naj bi barval z airbrushem,vam prilagam sliko.te ure so velike od 20x15 do 35x20 cm.Prednjo stran pobarvam z barvnim sprayem v dozi,z airbrushem samo zasenčim kar je potrebno,par sekund dela,tako da nebi porabil dosti zraka
Priponke
Ura3.jpg
Ura3.jpg (104.85 KiB) Videno 1133 krat
ilboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 27.2.2017 18:12

Če že hočete konkretne podatke,kaj naj bi barval z airbrushem,vam prilagam sliko.te ure so velike od 20x15 do 35x20 cm.
:o Temu praviš tehnični podatek?
Sem točno povedal, kateri podatki so potrebni za izračun. Te razumem, da ne poznaš podatkov, se boš pač sprijaznil, da ne bo izračuna.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ilboy » 27.2.2017 18:53

Žerjavar napisal/-a:
Če že hočete konkretne podatke,kaj naj bi barval z airbrushem,vam prilagam sliko.te ure so velike od 20x15 do 35x20 cm.
:o Temu praviš tehnični podatek?
Sem točno povedal, kateri podatki so potrebni za izračun. Te razumem, da ne poznaš podatkov, se boš pač sprijaznil, da ne bo izračuna.

žerjavar ne mislim se prerekati s teboj,če še po sliki ne veš zakaj rabim pomoč ti ne morem pomagati.Boga tvoja žena,če si tako zadirčen tudi doma :wink:
ilboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 27.2.2017 20:01

ilboy napisal/-a:žerjavar ne mislim se prerekati s teboj,če še po sliki ne veš zakaj rabim pomoč ti ne morem pomagati.
Tu se ni kaj prerekati. Mi je čisto vseeno, ali boš barval kukavice ali prstane. Sem ti podal možnost izračuna uspešnosti tlačne posode, pa nočeš razumeti, da mene zanima, koliko zraka porabi tvoj "čopič". Nikakor nisem zadovoljen z odgovorom "malo".
Ogledalo: uboga tvoja žena, ki ti ne more dopovedati, kaj dejansko rabi.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov