epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Žerjavar napisal/-a:Tu se ni kaj prerekati. Mi je čisto vseeno, ali boš barval kukavice ali prstane. Sem ti podal možnost izračuna uspešnosti tlačne posode, pa nočeš razumeti, da mene zanima, koliko zraka porabi tvoj "čopič". Nikakor nisem zadovoljen z odgovorom "malo".ilboy napisal/-a:žerjavar ne mislim se prerekati s teboj,če še po sliki ne veš zakaj rabim pomoč ti ne morem pomagati.
Ogledalo: uboga tvoja žena, ki ti ne more dopovedati, kaj dejansko rabi.

reber napisal/-a:@ilboy, predlagam da probaš z jeklenko, pa boš sam videl koliko minut ali sekund boš dejansko barval s tem zrakom. Verjetno veš, da boš rabil regulator tlaka.
Pred 2 ali 3 leti sem kupil (za skromnih 25eur) eno prenosno jeklenko s hitrimi spojkami v trgovini baumaxx v Šenčurju, nekaj mesecev preden so ga zaprli. Na jeklenki je regulator tlaka, varnostni ventil, 2 manometra, hitra spojka za polnjenje in hitra spojka za izhod. To priključim na kompresor, napolnim in nesem na dvorišče, da na avtu dopolnim gume... uporabno tudi za kaj drugega. Z enim polnjenjem lahko spiham srednje zaprašen računalnik...
Če ti ne bo zadostoval ali ustrezal prenos zraka z jeklenko, da bo zraka premalo, boš pač šel naprej v smer kompresorja, zračne črpalke, ...
Zagovarjam žerjavarja, ker ti ne more dati natančnih podatkov brez osnove. Ni izračuna brez podatkov, je le ocena, ugibanje. Žerjavar nikoli ne ugiba in ne daje odgovorov na slepo, on to vedno izračuna in da točne in dobre odgovore. Žal je tako, da če ne znamo povedat kaj bi radi, potem... zna biti problem z odgovori.
Jaz ti ne znam pomagat, ker nimam airbrusha da bi vedel točno s katerim tlakom dela in kakšna je poraba zraka. Vem, da je poraba zraka bistveno manjša od večje pištole za barvanje, tako da bi z vsebino ene jeklenke mogoče barval nekaj 10 sekund, mogoče celo minuto, ne vem, ugibam, na grobo ocenjujem.

Seveda je pritisk porabe zraka eden od potrebnih podatkov. Ni razloga, da bi ta pritisk jaz moral poznati. (moje ime pove, kje sem strokovnjak). Enako tudi ne morem vedeti, kolika je poraba zraka (l/min, kg/h, ....) pri tvojem načinu barvanja. Skušal sem ti dopovedati, da je poraba odvisna od naprave (njene velikosti) ki jo uporabljaš. Zate je očitno z besedico airbrush že povedano vse. Ali ti je res težko povedati, da določenega podatka ne poznaš?ilboy napisal/-a:Že na začetku sem povedal,da mislim 3kg jeklenko napolniti z 8 bari zraka in jo uporabiti za airbrush ali zračni čopič, ki porabi za svoje delovanje 0d 1do 2,5 bara (kar bi ti kot strokovnjak moral vedeti),odvisno od gostote barve.
Očitno se premalo zavedam svojega odnosa do drugih. Morda res postanem malce nestrpen (težko da tudi aroganten), če tak "novinec" noče priznati, da nečesa ne ve, pa se z izmotavanjem oddaljuje od problema. Tudi ti si se v tej temi obnašal enako. Sem napisal, da bi na jeklenki moralo biti napisan pritisk polnjenja; koliko prispevkov si podal, predno si zapisal, da tvoja jeklenka tega nima..Sem pa v tvojih odgovorih drugim forumašem že večkrat opazil,da se do njih obnašaš zelo arogantno in podcenjevalno posebno do novincev ki marsikdaj ne vedo poiskati podatkov za tvoje izračune.

Žerjavar napisal/-a:Seveda je pritisk porabe zraka eden od potrebnih podatkov. Ni razloga, da bi ta pritisk jaz moral poznati. (moje ime pove, kje sem strokovnjak). Enako tudi ne morem vedeti, kolika je poraba zraka (l/min, kg/h, ....) pri tvojem načinu barvanja. Skušal sem ti dopovedati, da je poraba odvisna od naprave (njene velikosti) ki jo uporabljaš. Zate je očitno z besedico airbrush že povedano vse. Ali ti je res težko povedati, da določenega podatka ne poznaš?ilboy napisal/-a:Že na začetku sem povedal,da mislim 3kg jeklenko napolniti z 8 bari zraka in jo uporabiti za airbrush ali zračni čopič, ki porabi za svoje delovanje 0d 1do 2,5 bara (kar bi ti kot strokovnjak moral vedeti),odvisno od gostote barve.Očitno se premalo zavedam svojega odnosa do drugih. Morda res postanem malce nestrpen (težko da tudi aroganten), če tak "novinec" noče priznati, da nečesa ne ve, pa se z izmotavanjem oddaljuje od problema. Tudi ti si se v tej temi obnašal enako. Sem napisal, da bi na jeklenki moralo biti napisan pritisk polnjenja; koliko prispevkov si podal, predno si zapisal, da tvoja jeklenka tega nima..Sem pa v tvojih odgovorih drugim forumašem že večkrat opazil,da se do njih obnašaš zelo arogantno in podcenjevalno posebno do novincev ki marsikdaj ne vedo poiskati podatkov za tvoje izračune.
Daj mi prosim citiraj kak pasus mojega nasveta (vprašanj), ki ga smatraš za arogantnega. Bom videl, ali se tvoje pojmovanje arogance loči od mojega. Morda se bom poboljšal.

Slabih izkušenj iz prakse ne more noben povedati, ker so premalo kontrolirali stanje tlačne posode, so žli v zrak. Tisti ki še niso šli v zrak pa lahko govorijo iz izkušenj, da je kontrola nepotrebna in da stvar drži tudi 1000 let.magnum44 napisal/-a:nimam časa brati treh strani postov, vidim pa da je zelo vroča debata, veliko teorije in malo prakse.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov