Napisal/-a Ležaj » 21.3.2017 20:16
Zdravo,
Prišel je trenutek, ko bi potreboval malo boljši vrtalni stroj za beton. V bistvu imam že obstoječi Metabo 700W, ampak to je le ročni vrtalni stroj, ki uporablja navadne okrogle svedre za les, kovine, plastiko in ima možnost kladivnega vrtanja v beton. Za vrtanje kakšnih večjih lukenj v beton oz. kamen, pa bi potreboval malo večjega oz. močnejšega.
Iščem torej namensko električno kombinirano vrtalno kladivo s katerim lahko vrtam (vrtanje + kladivo) ali pa uporabljam tudi dleto (samo kladivo). Mislim, da se njihov vpenjalni sistem za svedre imenuje SDS ali SDS-PLUS oz. SDS-MAX, čeprav ne vem točno kakšna je razlika med omenjenimi. Vidim, da imajo v trgovinah razne izdelke po različnih cenah, od 160 EUR pa tudi profesionalne do čez 1000 EUR, kar se mi sicer zdi malce preveč za moje potrebe. Mi lahko nekdo prosim razloži oz. priporoči kaj se splača imeti za domačo uporabo (kvaliteta, funkcije in cena)? Ponavadi rad odštejem malo več, da dobim kvalitetnejše orodje, kot pa da kupujem poceni šaro.
Hvala za kakršne koli nasvete.