epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Če si mislil tako, kot si narisal, nisi zamešal.Se opravičujem, sem jaz zamešal
Jaz bi sebi delal z večjim odmikom, da se lahko zid prepleska tudi tam, kjer bi ga prekrival nosilec. Tudi nastopne deske bi kak cm ali dva odmaknil od stene. Pri tako močnih nastopnih deskah boš ograjo pritrjeval na deske, lahko nosilce potisneš bolj skupaj, recimo na 60 cm med sredinama nosilcev.bi bilo bolje izvesti tako, da pride ta nosilec tik z steno

Jaz bi sebi delal z večjim odmikom, da se lahko zid prepleska tudi tam, kjer bi ga prekrival nosilec. Tudi nastopne deske bi kak cm ali dva odmaknil od stene. Pri tako močnih nastopnih deskah boš ograjo pritrjeval na deske, lahko nosilce potisneš bolj skupaj, recimo na 60 cm med sredinama nosilcev

Lahko ga skriješ v steno, sem prepričan, da bodo nastale razpoke med lesom in zidom. Moj predlog je bil, da se stopnice komplet toliko odmaknejo od stene, da se vsa stena lahko prebeli. V tem primeruje smotrno manjša razdalja med nosilcema, kot je dolžina desk (90 cm)Želja je, da se nosilec ki je pri steni skrije
PC je sigurno boljši predvsem zaradi nihanja prečno na smer hoje.Glede same trdnosti pa razmišljam, bi bilo bolje kar valjano jeklo

Ta problem se odpravi, če damo nosilec v steno tako globoko, da je izravnan s steno, se pravi, da les ni v stiku z steno..

Zakaj pa potem lomljeno oblikovan nosilec? V takem primeru se uporabi ravni nosilec, ki ima na notranjo stran privarjene naslone za nastopne plošče.Nastopne ploskve so predvidene med nosilcoma, ne na njih.

Skupno tvoji želji in objavljeni fotki je le to, da so nastopne plošče lesene, nosilna konstrukcija pa jeklena. Nobeden od detajlov izvedbe ni enak.Ni nobenega zavajanja...![]()

Se nanaša na ovinek stopnic.Nariši tloris stopnic v ovinku. Ali imaš zagotovljeno, da je širina neprekrite pohodne plošče na notranji strani ovinka vsaj 10 cm?
Se nanaša na stopnice z ovinkom.Pokaži skico pritrditve notranjega nosilca (pritrjen le na tla in v zg.ploščo). Težko, da bo zadoščal le naslon in dva vijaka
Se nanaša, da je les nad nosilcem, ti ga želiš vmes.Lesena nastopna ploskev je pritrjena na nosilec. Nosilec je ves v steni. Kako je možno, da se les ne dotika stene?
Nepotreben račun dimenzije lomljenega nosilca, ti imaš predvidenega ravnega.Nosilec, zvarjen kot na sliki naj bo iz PC 120 x 60 x 4.

Je bila, vendar za vsakega od navedenih nasvetov prepozno. Je bilo za nasvete vloženo nepotrebno delo - po tvoji krivdi zavajanja s fotko brez pojasnila, kaj bi imel drugače od fotke.Ta težava z fotko je bila v nekaj nadaljnih postih razjasnjena...-->

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov