slavc:
moja stara mat je imela za spolirt tisto obrobo na šporhetu na drva, ko je nehal kuhat, še zidan, en klinčev "krom prašek", kaj je bilo to..., se je pa svetilo, ko je zdrgnila, kot pasja jajc...

,
če se malo vrnem na rezanje, orodja, če so preostra znajo zatresti, to izkušnjo imam s struženja pred 50++ leti, ko sem kot mulc iz vojske prišel na mašino drejanja bobnov za kamionske mešalce, ne niso bili heci, tekalni obroč mi je treslo kot svinja, kaj mi je svetoval star maček, vzami kamen in "zaguli" ostrino noža, nož ne sme biti oster..., uau

glejte: tehnologija ni samo ena klinčeva G koda, (sem vozil kar nekaj teh "jajc", je potrebno najprej kar poznati - vedeti kaj boš rezal in s čim, pa na čem - kakšen je stroj, kašno je "vpetje", čim bolj togo..., pa kašne so zahteve, a gre približno tako...), ali gre danes samo na "klik", sem pisal nazadnje programe G kodo še na luknjan trak, če še kdo ve kaj je to..., smo imeli pa tudi že prevajalnik z ACAD - ja to pa...

, pa nič bat...
https://www.youtube.com/watch?v=YJww3DTi-vE&t=2256ste lopate je pa delal domax za kao "moje" turbine..., pa bog mu daj večni mir in pokoj, žal, res je znal skoraj vse...