Napisal/-a programer79 » 24.12.2009 8:54
Pozdrav
Ne vem kaj naj bi backup pressure bil,kot se jaz spominjam smo uporabljali pri brizganju dva tlaka in sicer brizgalni tlak in naknadni tlak,tako da tukaj ti ne morem pomagati.Mislim pa da je to rezervni tlak brizganja oziroma za koliko se lahko preseže brizgalni tlak med procesom brizganja. Te stvari so zelo odvisne od stroja do stroja.Naprimer nastavitve imas za brizgalni tlak in hitrost brizganja, ce je tlak premajhen za doseganje željene hitrosti, potem bi rekel da stroj poseže po backup tlaku. To je le moje razmišljanje in ne jemlji tega za sveto!
Vrednosti,ki jih najdeš v raznoraznih tabelah so okvirne vrednosti,ki jih moraš jemati z rezervo in naj bi se uporabljale za referenčne vrednosti pri brizganju (na primer ko na novo zaganjaš kalup).Te vrednosti lahko zelo varirajo,spet odvisno od veliko dejavnikov,kot so obrabljenost stroja, proizvajalca materiala,obrabljenost kalupa...
Kar se tiče samih tlakov, ki jih bereš na stroju mislim,da je finta v tem,ker nekateri stroji (po mojih izkusnjah starejši stroji) kažejo hidravlični tlak stroja drugi pa priblizek tlaka v brizgalnem cilindru. Če se motim naj me kdo popravi.
Moj nasvet.
Ne se prevec ukvarjati s tem kaj stroj kaze in kaj ne kaže. Tebi je pomembno da pade kos iz kalupa dober v najkrajšem možnem času. Poznati pa moraš stroj do te mere,da veš kako se bo obnašal in kako ti bo to vplivalo na izdelek, ko boš spremenil nek parameter.To zadnje kar sem napisal je treba spet brati z določeno mero rezerve, saj moraš poznati tudi kalup,da bi vedel vse to,kar pa pri zagonu novih kalupov seveda ni možno.
Upam da sem ti kaj pomagal.
programer79
bolje pocasi pa pravilno kot hitro pa narobe