epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Tirnica je na vsaki prag sidrana, prag je zasipan z gramozom in s tem sidran (hor.premik) v zemljino.Me zanima, če so tudi pri naših progah taka sidra. Dejansko tiri pokajo pozimi.

čiro1950 napisal/-a:Če se nisem zmotil (iz Strojniškega priročnika sem predpostavil tračnico tip 45), se pojavi pri ohlajanju od pri nas idealne( kjer je breznapetostno stanje v tiru) temperature tira 22.5°C na temp. -7.5°C v eni tračnici natezna sila 433800 N. Me zanima, če so tudi pri naših progah taka sidra. Dejansko tiri pokajo pozimi.

čiro1950 napisal/-a:Na tem naslovu: http://vinchad.blogspot.com/2014/06/eve ... elded.html je na koncu omenjeno, da so sekcije tirov zasidrane z namenom, da se ohrani želena prednapetost v tiru. Če se nisem zmotil (iz Strojniškega priročnika sem predpostavil tračnico tip 45), se pojavi pri ohlajanju od pri nas idealne( kjer je breznapetostno stanje v tiru) temperature tira 22.5°C na temp. -7.5°C v eni tračnici natezna sila 433800 N. Me zanima, če so tudi pri naših progah taka sidra. Dejansko tiri pokajo pozimi.

epsilon = sigma / E in epsilon = alfa* dT. Enačiš in dobiš sigma = alfa * dT * Eenkrat imaš nateg enkrat pa tlak, po nevem kateri enačbi...,
Običajno je razlog slab temelj (slabo podbit prag). Ob prehodu vlaka vidiš, da se nekateri pragi pogreznejo in zopet dvignejo za nekaj cm. Je upogibna napetost na dvojnem razmaku pragov.če pa zadeva ni poštimana kot bi morala bit, pa lahko pokajo tudi poleti.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov