epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:.... ma mi je šlo malo v nos tisto o "večih" črpalkah???, ne vidim razloga zakaj ali je to šlamparija ali pa pomanjkanja...

vili napisal/-a:sem videl nekaj teh talnih gretij, "nasa" center, pa mi tako na gitro ni bilo čisto nič jasno..., zakaj tako???

Deutz napisal/-a:Če dva upora vežeš zaporedno se bodo tudi tlačne izgube seštevale !!! Ti pa maš zanke vezane vzporedno !! Zaradi tega je potrebno uskladiti upore vsake zanka da ti ena z niskim uporom ne požre ves pretok !!... tista z velikim uporom pa dobi samo manjsi del pretoka.
Deutz napisal/-a:Samo.... hm.... 8kW za 200m2... to pomeni da bos pri -13 porabil samo cca 2-3 kW elektrike !??
Pazi da ne boš kaj okna otpiral(ko bo -13)

vili napisal/-a: pa ja..., a ni elektrika pa hidravlika - vaserlajtnga isti kur...c, samo vprašam...

kruster napisal/-a:8kW porabe toplote = pretok cca 1m3/h ki se ohladi za 7°K , pretok se razdeli na 22 vej torej 45l/h po posamezni veji ,... kakšen bo padec tlaka na razvodu in prenosniku TČ?...0.2-0.3 bar
Zadostovala bo črpalka UPS 25-60 ali NMT 25-60 , ki bo delovala z manj kot 40 Wati.

grega09 napisal/-a:To je zanemarljiv strošek letno, cca. 20 €. Celotni ocenjen strošek ogrevanja 200 m2 + sanitarna voda je pa tam nekje 500 - 600 € letno. Pri teh cenah elektrike seveda. To ljudje v praksi dosegajo z radiatorji na TČ voda-voda, na talnem je lahko še samo bolje, ker je večji COP. Imam pa še kamin za rezervo.

kruster napisal/-a:8kW porabe toplote = pretok cca 1m3/h ki se ohladi za 7°K , pretok se razdeli na 22 vej torej 45l/h po posamezni veji ,... kakšen bo padec tlaka na razvodu in prenosniku TČ?...0.2-0.3 bar
Zadostovala bo črpalka UPS 25-60 ali NMT 25-60 , ki bo delovala z manj kot 40 Wati.

Deutz napisal/-a:To je za mene fantastika !!! čestitam če ti rata... pa bo, po vsem sodeč.
Od kod pa črpaš toploto, če si upaš reči ?? ..

grega09 napisal/-a: imam črpalno vrtino 14 m globoko, gladina vode je pa na cca. 3 m pod površjem. Če jo črpaš iz globine večje od 10 m, ima konstantnih 14°C,

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov