grega09 napisal/-a:Duroplast, kot lahko vidim, si dokaj svež študent in boš delal še magisterij po bolonji? Verjetno opisuješ stanje na fakulteti v zadnjih par letih. Če je tako, me veseli, da se trudijo držati nivo.
Po odgovorih pa opazujem, da ti strojništvo ni tuje. Ali odraščaš v kakšnem domačem podjetju? Če ne in je vse posledica lastnega zanimanja, potem si eden izmed redkih in vse pohvale...
Pravilno opažate. Opisujem trenutno (beri. aktualno) stanje. Trenutno koristim Absolventski stalež za pisanje zaključne naloge, ki je vezana na obrt (obsežnejša naloga).
Res je, doma imamo obrt (plastičarji pač) kjer sem od malega tudi kaj pomagal (dokaj raznolike naloge, se moram pohvalit). Nekako se je taglaven špas s strojništvom začel, ko sem s fotrom prvič šel orodjarjem na obisk (12 letni smrkolin) ... Uuuuu madonaaaa.

So bile očke kar okrogle, ko sem stružnico pa takrat novega Morija videl v akciji

ampak... doma strogo plastika, brizgalke, proizvodnja, logistika, meritve in dokumentacija

aja pa razduranje in sestavljanje orodij je blo zmer fino

pa še na Teh. Gimnazijo sem vpisal tko da do mature sploh stružnice taknil nisem, dokler nisem tu pofirbcal, kje bi lahk "probal" .
V glavnm... tko se je začelo, zdaj pa rinem proti tituli. Vse ostalo, kar je širše od doma ponujenega je pač plod samoiniciative in posluha za predavano snov. Za vsako znanje človek lahko nekako najde uporabno vrednost.
Na koncu moraš biti vsaj toliko ekonomista da veš, kaj si naredil. Če si na primer s svojim delom prispeval k manj napakam procesa, manj porabljenim virom, prihrankom časa, etc. lahko svojo dodano vrednost utemeljuješ s celokupnim ekonomskim prihrankom v primerjavi s prejšnjim stanjem.